Τα καλύτερα της McLaren: F1 vs P1 vs Senna [video]

Τα καλύτερα της McLaren: F1 vs P1 vs Senna [video]

Η απόλυτη σύγκριση των απόλυτων McLaren. Το βρετανικό Autocar, έφερε στον ίδιο χώρο τη θρυλική F1, την εξωπραγματική Ρ1 και την ακραία και σκληροπυρηνική Senna.

Το μοναδικό αυτοκίνητο παραγωγής της McLaren μέχρι πριν από μία 10ετία ήταν η F1 του 1992. Αυτό το ασυμβίβαστο δημιούργημα των 627 PS του Gordon Murray, που ακόμα και σήμερα θεωρείται από πολλούς το απόλυτο αυτοκίνητο δρόμου. Το ίδιο αυτοκίνητο που είχε χρησιμοποιηθεί το 1994 για την επίτευξη του ρεκόρ ταχύτητας (386,47 km/h), το πρωτότυπο εξέλιξης ΧΡ5, βγήκε από το χώρο στον οποίο φυλάσσεται για να συναντήσει τους απογόνους του.

Στη σύγχρονη, σαφώς πιο πληθωρική γκάμα μοντέλων της McLaren, η P1 ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειας Ultimate Series. Το υβριδικό supercar των 916 PS παρουσιάστηκε το 2012 και αποτελούσε το αντίπαλο δέος για τη LaFerrari και την Porsche 918 Spyder. Σήμερα, τη θέση της έχει πάρει η Senna, η οποία μπορεί να έχει ένα πιο ήπιο κινητήριο σύνολο, με... μόνο 800 PS, έχει όμως και αρκετά εξελιγμένη αεροδυναμική ώστε να παράγει 800 kg κάθετης δύναμης στα 250 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη McLaren 720S στις Άλπεις [video]

Σήμερα, οι τρεις κορυφαίες McLaren δρόμου όλων των εποχών συγκεντρώθηκαν από το Autocar στο Bruntingthorpe Proving Ground. Εκεί όπου πριν από 25 χρόνια είχαν γίνει οι μετρήσεις επιδόσεων της F1. Και ο Matt Prior ανέλαβε να μεταφέρει στο φακό την εμπειρία της οδήγησής τους:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube