McLaren Speedtail: Έπιασε 403 km/h στο Kennedy Space Center

McLaren Speedtail: Έπιασε 403 km/h στο Kennedy Space Center

Η ταχύτερη McLaren όλων των εποχών επιβεβαίωσε την τελική της ταχύτητα όχι μία αλλά 30 φορές!

Η McLaren ανακοίνωσε πως η Speedtail έπιασε την τελική ταχύτητα των 403 km/h περισσότερες από 30 φορές κατά τη διάρκεια των δοκιμών στο Kennedy Space Center της Florida (ΗΠΑ).

Πίσω από το τιμόνι του πρωτοτύπου XP2 βρέθηκε ο επικεφαλής οδηγός εξέλιξης Kenny Brack, ο οποίος τέσταρε την αξιοπιστία και τις αντοχές του οχήματος με τέρμα γκάζι στις ευθείες του Johnny Bohmer Proving Grounds.

Η Speedtail είναι η ισχυρότερη και η ταχύτερη McLaren παραγωγής όλων των εποχών. Το υβριδικό σύστημα κίνησης του μοντέλου αποδίδει συνδυαστικά 1.070 PS και 1.150 Nm ροπής επιτρέποντας επιτρέποντας επιτάχυνση 0-300 km/h σε κάτω από 13" και (επιβεβαιωμένη) τελική 403 km/h. Το αεροδυναμικό αμάξωμα με την μακριά ουρά είναι κατασκευασμένο εξ'ολοκλήρου από ανθρακονήματα, ενώ στο εσωτερικό βρίσκουμε τριθέσια διάταξη με τον οδηγό στο κέντρο.

Συνολικά θα κατασκευαστούν 106 μονάδες της Speedtail στο εργοστάσιο της McLaren στο Woking, με τις πρώτες παραδόσεις σε πελάτες να είναι προγραμματισμένες για τον Φεβρουάριο του 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube