Naran Automotive: Hyper Coupé με πάνω από 1.000 PS

Naran Automotive: Hyper Coupé με πάνω από 1.000 PS

Το πρώτο μοντέλο της Naran Automotive θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 49 μονάδων.

Η νεοσύστατη βρετανική φίρμα Naran Automotive παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο που ονομάζεται Naran και χαρακτηρίζεται ως Hyper Coupé περιορισμένης παραγωγής. Στόχος της εταιρείας είναι να παραχθούν 49 μονάδες του μοντέλου με τιμή κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ και τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για το 2022.

Ιδρυτής της εταιρείας είναι ο Ameerh Naran, υπεύθυνος σχεδιασμού ήταν ο Jowyn Wong (Apollo Intensa Emozione και De Tomaso P72), ο κινητήρας είναι της Racing Dynamics και τα μηχανικά μέρη εξελίχθηκαν από την EY3 Engineering, τον Dabiel Mense (Nio EP9) και τον Steve Pegg (Jaguar Land Rover).

Το Naran βασίζεται στο πλαίσιο της BMW 8 Series και χρησιμοποιεί βενζινοκινητήρα V8 5,0 λίτρων απόδοσης 1.062 PS. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς επιτρέποντας επιτάχυνση 0-96 km/h σε 2,3" και τελική ταχύτητα άνω των 370 km/h. Η ανάρτηση αγωνιστικού τύπου με διπλά ψαλίδια και τα φρένα με δίσκους carbon ceramic συμβάλλουν σε μια δυναμική εμπειρία οδήγησης παρά το σχετικά αυξημένο βάρος των 1.620 kg.

Naran Automotive

Σχεδιαστικά, το μοντέλο δανείζεται αρκετά στοιχεία από πολυτελή Grand Tourer και υπεραυτοκίνητα - για παράδειγμα τα εμπρός φώτα μοιάζουν με της Ferrari SF90 Stradale και οι αναλογίες θυμίζουν Aston Martin Vulcan. Παράλληλα, οι γυάλινες επιφάνειες προέρχονται αυτούσιες από την BMW 8 Series, όπως και το πλαίσιο. Το επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο που περιλαμβάνει σπλίτερ, μεγάλους αεραγωγούς, πτερύγια στα μαρσπιέ, σταθερή αεροτομή και τεράστιο διαχύτη που αγκαλιάζει τις εξίσου μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης παράγει έως και 1.377 kg κάθετης δύναμης.

Κάθε ένα από τα 49 Naran θα έχει ξεχωριστό όνομα που θα συμφωνηθεί με τον ιδιοκτήτη. Ανταγωνισμός του μοντέλου στην αγορά θα είναι οχήματα όπως η Aston Martin DBS Superleggera και η Ferrari 812 Superfast που ναι μεν προέρχονται από εδραιωμένους κατασκευαστές, έχουν όμως σημαντικά μεγαλύτερους αριθμούς παραγωγής σε αντίθεση με το σχεδόν custom-made Naran. Μένει να δούμε αν το εγχείρημα του Ameerh Naran θα στεφθεί με επιτυχία, ακολουθώντας τα χνάρια των Christian von Koenigsegg και Horacio Pagani.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube