Η Apollo δίνει λεπτομέρειες για το Intensa Emozione

Η Apollo δίνει λεπτομέρειες για το Intensa Emozione

Ο πρώην κατασκευαστής Gumpert προετοιμάζει το road legal και αγωνιστικό αυτοκίνητο που λέει ότι είναι εμπνευσμένο από αγωνιστικό του Le Mans.

Η Apollo επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε να εξελίσσει το νέο, σκληροπυρηνικό hypercar που ονομάζεται Intensa Emozione, σε συνεργασία με μια εταιρεία που τρέχει το πρόγραμμα αγώνων Mercedes-AMG DTM.

Ο πρόσφατα αναβαπτισμένος Βαυαρός κατασκευαστής του Gumpert επιβεβαίωσε ότι το τελευταίο δημιούργημά του θα είναι το «μόνο μοντέρνο αυτοκίνητο εμπνευσμένο από τα GT1».

Αυτή τη στιγμή έχουν επιβεβαιωθεί δύο εκδόσεις. Μια έκδοση αποκλειστικά για πίστα, αντίπαλος της McLaren P1 GTR και της Aston Martin Vulcan, και μια ελαφρώς λιγότερο ακραία έκδοση δρόμου που θα ακολουθήσει.

Βασισμένο γύρω από ένα ανθρακονημάτινο μονοκόκ, η συνολική δομή του οποίου ζυγίζει μόλις 105 kg, Intensa Emozione συνολικά θα ζυγίζει μόλις 1.250 kg, όπως λέει η Apollo.

 Apollo Intensa Emozione

Κινούμενο από ένα 6,3λιτρο ατμοσφαιρικό μοτέρ V12, άγνωστης πατρότητας (κάποιοι λένε ότι είναι Ferrari), που ανεβάζει ισχύ 782 PS και ροπή 77,5 kgm, το Intensa χρειάζεται στα χαρτιά μόλις 2,7” για το σπριντ των 0-100 km/h και πιάνει στην ευθεία τα 335 km/h.

Το μοτέρ συνδυάζεται με μια σειριακή μετάδοση με μανέτες αλλαγής στο τιμόνι, καταγωγής Hewland, σπεσιαλίστα στα αγωνιστικά σασμάν. Η διαχείριση των σχέσεων δεν είναι ηλεκτροϋδραυλική, όπως στην πλειονότητα των αυτομάτων κιβωτίων, αλλά ηλεκτροπνευματική, με το χαρακτηριστικό ήχο που κάνουν τα κιβώτια αυτής της τεχνολογίας στις αλλαγές. Όσο για τους άξονες, αυτοί στηρίζονται γύρω γύρω σε διπλά ψαλίδια με ράβδους ώσης, που είναι πλήρως ρυθμιζόμενα, όπως εξάλλου και το κιβώτιο, όπου μπορείς να ρυθμίσεις τις σχέσεις!

Apollo Intensa Emozione

Με χρήση αεροδυναμικών στοιχείων από τους αγώνες, το ντιζάιν του χαρακτηρίζεται από μια τεράστια σταθερή πίσω πτέρυγα που μαζί με ένα διαχύτη επικών διαστάσεων βοηθούν το πιστάδικο hypercar να τραβά μέχρι 2g πλευρική επιτάχυνση στις στροφές, ενώ παράγει 1.350 kg κάθετης δύναμης στα 300 km/h.

Οι άνθρωποι και τα ατελιέ που βρίσκονται πίσω από το Intensa Emozione της Apollo Automobil συντονίζονται και χρηματοδοτούνται από τον Norman Choi που είναι και διευθύνων σύμβουλος. Έτσι, την προμήθεια και το tuning του μοτέρ έχει αναλάβει Autotecnica Motori, ενώ η ανθρακονημάτινη μπανιέρα του κατασκευάζεται στην Ιταλία από τη Manifattura Automobili Torino.

Apollo Intensa Emozione

Για την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου, υπεύθυνος είναι ο 27χρονου μηχανολόγος-αεροδυναμιστής, Joe Wang, σχετικά φρέσκος από το κολέγιο, με μικρή προϋπηρεσία στη McLaren. Τέλος, το αυτοκίνητο δοκιμάζει και σετάρει ο Marino Franchitti -ναι, ο αδερφός του Dario- που, παρόλη την ιταλική καταγωγή του ονόματός του, είναι Σκοτσέζος, και οδηγεί αγωνιστικά IMSA στην Αμερική!

Η Apollo λέει ότι θέλει να κατασκευάσει μόνο δέκα Intensa Emozione, που καθένα τους θα κοστίζει £2,05 εκατ. ή €2,33 εκατ.

Δεν είναι βέβαιο πού θα κατασκευαστεί το Intensa Emozione, αλλά η υπάρχουσα συμμαχία με τη Scuderia Cameron Glickenhaus δείχνει ότι η παραγωγή του θα μπορούσε να γίνει από την ιταλική επιχείρηση της Αμερικανού κατασκευαστή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube