Το Μόναχο έτοιμο να αποκαλύψει την ηλεκτρική BMW i5 Touring

Το Μόναχο έτοιμο να αποκαλύψει την ηλεκτρική BMW i5 Touring

Με τον ίδιο τρόπο που ακολούθησε τη νέα BMW 5 Series η νέα 5 Series Touring, έτσι και η ηλεκτρική i5 ακολουθείται από την BMW i5 Touring.

BMW i5 Touring

H τελευταία γενιά της BMW 5 Series που παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνοδευόταν από την ηλεκτρική της έκδοση, την BMW i5.

Μια παραλλαγή που επιτρέπει στον Γερμανό κατασκευαστή να παρατάξει μια αρκετά πλήρη εξηλεκτρισμένη γκάμα με τις iX1, iX2, iΧ3 και iX SUV, καθώς και τις μπερλίνες i4, i5 και i7.

Η BMW i5 Touring θα έχει ελεύθερα τα ηνία στην κατηγορία. Σε αυτό το επίπεδο γκάμας, κανένας άλλος κατασκευαστής δεν προσφέρει κάτι αντίστοιχο

BMW i5 Touring

Αυτή την οικογένεια θα συμπληρωθεί σε λίγες εβδομάδες το πρώτο βαυαρικό ηλεκτρικό στέισον. Η 5 Series είναι διαθέσιμη ήδη διαθέσιμη ως Touring, με τη i5 να κάνει το ίδιο. Λογικά θα πρέπει η γκάμα των ηλεκτρομοτέρ να συσταθεί από τους ίδιους κινητήρες με την μπερλίνα: i5 eDrive40 των με 340 άλογα και αυτονομία 498 έως 582 km και i5 M60 xDrive 601 PS και αυτονομία 455 έως 516 km.

Τα ηλεκτρικά στέισον είναι ακόμα σπάνια, αλλά όχι εντελώς νέα. Από την άλλη, η BMW i5 Touring θα έχει ελεύθερα τα ηνία στην κατηγορία της. Σε αυτό το επίπεδο γκάμας, κανένας άλλος κατασκευαστής δεν προσφέρει αντίστοιχο.

Προς το παρόν, καθώς η Audi θα ολοκληρώσει την εξέλιξη του A6 Avant eTron, το οποίο όμως θα λανσαριστεί στην αγορά ύστερα από την i5. Touring Από την πλευρά της, η Mercedes-Benz δεν φαίνεται να σκέφτεται για κάποιο ηλεκτρικό στέισον και ο ειδικός του είδους, η Volvo, εξακολουθεί να διστάζει για το ηλεκτρικό μέλλον της γκάμας των στέισον.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube