MG 4 XPower με δύο μοτέρ και 435 άλογα!

MG 4 XPower με δύο μοτέρ και 435 άλογα!

Η MG αποκάλυψε το ευρωπαϊκών προδιαγραφών σπορ MG 4 XPower, το οποίο φορά δύο κινητήρες και επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 4”.

MG 4 XPower

Πριν από το λανσάρισμα του ρόουντστερ Cyberster, η αθλητικότητα επανακάμπτει στην MG Motors μέσω του MG 4 XPower. Μια πραγματικά ούλτρα σπορ έκδοση του MG 4.

Αυτή η παραλλαγή φορά δύο κινητήρες, οι οποίοι καθιστούν το MG 4 για πρώτη φορά τετρακίνητο. Το εμπρός ηλεκτρομοτέρ αποδίδει 150 kW (204 PS) και το πίσω 180 kW (245 PS). Ανεβάζοντας τη μέγιστη αθροιστική ισχύ του αυτοκινήτου στα 435 άλογα! Με τη ροπή να κορυφώνεται στα 600 Nm.

Τα νούμερα αυτά προφανώς και βάζουν φωτιά στην άσφαλτο. Με τη βοήθεια της λειτουργίας «launch control», το MG 4 XPower επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα.

Η τιμή του MG 4 XPower υπόσχεται να είναι και πάλι «κανόνι» σε σχέση με τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, την ισχύ και τις επιδόσεις του, και υπολογίζουμε να μην ξεπερνά τις 40 χιλιάδες ευρώ

MG 4 XPower

Η εταιρεία όμως φρόντισε κατά τα λεγόμενά της όχι μόνο να κάνει το MG 4 XPower βασιλιά της ευθείας. Το EV εξοπλίστηκε με νέο δυναμικό σύστημα ελέγχου στις στροφές, το οποίο περιλαμβάνει ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό (XDS) και έξυπνο έλεγχο του κινητήρα για vectoring τη ροπής μεταξύ και των τεσσάρων τροχών. Κάτι που θα επιτρέπει τη βέλτιστη πρόσφυση και σταθερότητα στις στροφές.

Το MG 4 XPower επωφελείται επίσης από το αναθεωρημένο σύστημα ανάρτησης, με αναβαθμονομημένα ελατήρια, πιο σκληρά αμορτισέρ και πιο άκαμπτες αντιστρεπτικές ράβδους. Με την εταιρεία να υπόσχεται κι ένα πιο ακριβές τιμόνι. Όσον αφορά τα φρένα, η MG Motors λέει ότι οι αποστάσεις επιβράδυνσης και ακινητοποίησης μειώθηκαν χάρη στους αεριζόμενους δίσκους με διάμετρο 345 mm εμπρός και δίσκους 340 mm πίσω.

MG 4 XPower

Από την άλλη πλευρά, η MG δεν επισημοποιεί πόση είναι η αυτονομία του αυτοκινήτου. Αλλά με μια μπαταρία ενεργειακής πυκνότητας 64 kWh, η αυτονομία θα πρέπει να είναι μικρότερη από 400 km.

Όσον αφορά την εμφάνιση, το MG 4 XPower υιοθέτησε τα ελάχιστα. Φυσικά, παρατηρούμε τις νέες ζάντες των 18 ιντσών που κρύβουν από πίσω τους τις πορτοκαλί δαγκάνες φρένων. Υπάρχουν επίσης νέες διακοσμήσεις στα μαύρα λακαρισμένα πάνελ χαμηλά στα μαρσπιέ, με το αυτοκίνητο να επωφελείται από ένα πρωτόγνωρο πράσινο ματ χρώμα.

MG 4 XPower

Η τιμή του MG 4 XPower δεν είναι ακόμη γνωστή, αλλά θα γίνει σύντομα διότι οι παραγγελίες στις χώρες όπου σταδιοδρομεί εμπορικά η MG Motors θα ανοίξουν στις 13 Ιουλίου. Η τιμή υπόσχεται να είναι και πάλι «κανόνι» σε σχέση με τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό και φυσικά με την ισχύ και τις επιδόσεις του. Και υπολογίζουμε να μην ξεπερνά τα 40 χιλιάδες ευρώ.

MG 4 XPower
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube