Το Mazda MX-30 θα αποκτήσει κινητήρα Wankel!

Το Mazda MX-30 θα αποκτήσει κινητήρα Wankel!

Το περιστροφικό μοτέρ θα έχει το ρόλο γεννήτριας, για την αύξηση της αυτονομίας του ηλεκτρικού μοντέλου.

Σε δελτίο τύπου για την ιστορία του περιστροφικού κινητήρα (Wankel), η Mazda αποκάλυψε πως είναι πιθανή η χρήση ενός μοτέρ ως range-extender στο ηλεκτρικό MX-30. Ήδη από το 2018 η Mazda έκανε λόγο για μια νέα εκδοχή του wankel η οποία θα είχε το ρόλο συστήματος επέκτασης της αυτονομίας (range extender) σε ηλεκτρικό μοντέλο και τώρα έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό το πλάνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Mazda: 50 χρόνια περιστροφικού κινητήρα [video]

To αμιγώς ηλεκτρικό MX-30 έχει μπαταρία χωρητικότητας 35,5 kWh η οποία του χαρίζει αυτονομία της τάξεως των 209 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση. Το μικρό μέγεθος της μπαταρίας που παραπέμπει περισσότερο σε σουπερμίνι από ότι σε ένα μικρομεσαίο crossover, οδήγησε τους μηχανικούς της ιαπωνικής φίρμας σε αυτή την εναλλακτική πρόταση επέκτασης της αυτονομίας με χρήση θερμικού μοτέρ ως γεννήτρια.

Mazda MX-30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Mazda εξηγείται για τη «μικρή» μπαταρία του MX-30

Το περιστροφικό μοτέρ αναμένεται να μοιάζει αρκετά με αυτό που είχαμε δει στο εξηλεκτρισμένο πρωτότυπο Mazda2 EV. Με χωρητικότητα 0,33 λίτρων, 1 ρότορα, απόδοση 38 PS και βάρος 100 kg, ο κινητήρας θα αυξήσει την αυτονομία του MX-30 σε ικανοποιητικά επίπεδα για αγορές όπως αυτή των ΗΠΑ, όπου οι απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού είναι αυξημένες.

Το Mazda MX-30 είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής της ιαπωνικής φίρμας και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το 2021.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Νέο ηλεκτρικό Mazda MX-30 [videos]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube