Νέο Mazda 6: Πισωκίνητο και με 6κύλινδρο κινητήρα

Νέο Mazda 6: Πισωκίνητο και με 6κύλινδρο κινητήρα

Το νέο Μazda 6 είναι εμπνευσμένο από το Vision Coupé Concept του 2017. Με κίνηση στους πίσω τροχούς και 6κύλινδρο σε σειρά μοτέρ θα κάνει ντεμπούτο στην αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Η Mazda τα τελευταία χρόνια σπάνια αποκαλύπτει πληροφορίες για τα μελλοντικά της προϊόντα με το Mazda6 να είναι ένα από αυτά. Ωστόσο, από το 2017 υπάρχει μια έντονη φημολογία ότι το νέο σεντάν της εταιρίας θα είναι πισωκίνητο. 

Νεότερες πληροφορίες του ιαπωνικού Τύπου επιβεβαιώνουν την εικασία αυτή, προσθέτοντας πως το νέο μοντέλο θα λανσαριστεί το πρώτο μισό του 2022. Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν παράλληλα ότι πέρα από την κίνηση στον πίσω άξονα το νέο μοντέλο θα εξοπλίζεται με τους νέους 6κύλινδρους σε σειρά κινητήρες που παρουσίασε η εταιρία το 2020 και θα αρχίσει να παράγει από το επόμενο έτος.

Vision Coupe 2017

Στον τομέα της σχεδίασης, το νέο Μazda6 θα είναι με ολοκαίνουργιο ντιζάιν. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως το μοντέλο θα βασίζεται στη σχεδιαστική γλώσσα του 2017 Vision Coupé Concept, ενός δίπορτου κουπέ με εντυπωσιακά μακρύ καπό. Θα ενσωματώνει επίσης γρίλια με νέο σχέδιο η οποία θα υιοθετηθεί σταδιακά και από τα υπόλοιπα μοντέλα του Ιάπωνα κατασκευαστή. Σε αντίθεση όμως με το πρωτότυπο του 2017, το Μazda6 θα προσφέρει χώρο για πέντε επιβάτες. 

Περνώντας στους κινητήρες, το νέο Μazda6 θα εξοπλίζεται με ένα 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά μοτέρ ντίζελ που θα συνδυάζεται με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V. Επίσης θα υπάρξει μια plug-in hybrid έκδοση με 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα βενζίνης, καθώς και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube