Mazda: Πρώτη φωτογραφία του νέου μοτέρ Ι6

Mazda: Πρώτη φωτογραφία του νέου μοτέρ Ι6

Ο νέος κινητήρας Ι6 δεν έχει ακόμη ντεμπουτάρει κάτω από το καπό κάποιου Mazda, αλλά δεν θα αργήσει, με τους Ιάπωνες να μας δίνουν την πρώτη επίσημη εικόνα του μοτέρ.

Mazda new I6 engine

Η εξέλιξη του 6κύλινδρου σε σειρά κινητήρα στη Mazda ολοκληρώνεται. Η ιαπωνική φίρμα έχει παραδόξως επενδύσει σε κάτι που φαίνεται εντελώς παρωχημένο ή καλύτερα άτοπο το 2020: Σε έναν θερμικό κινητήρα και μάλιστα με μεγάλο αριθμό κυλίνδρων. 

Η εικόνα που βλέπετε είναι στην πραγματικότητα μια «οικογενειακή» φωτογραφία, καθώς ποζάρουν μαζί με τον νέο Ι6, μια 4κύλινδρη και μια επαναφορτιζόμενη υβριδική μονάδα. Αυτή η τελευταία θα είναι και η πρώτη του είδους για τη Mazda που, προς το παρόν, δεν θα λέγαμε ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εξηλεκτρισμού.

Αυτός ο 6κύλινδρος θα είναι διαθέσιμος από το 2022 σε ορισμένες αγορές σε έκδοση βενζίνης (Skyactiv X και κλασική έκδοση), αλλά και σε... ντίζελ! Επομένως, θα πρόκειται για ένα νέο 6κύλινδρο σε σειρά μοτέρ ντίζελ και εκ των πραγμάτων αντίπαλο των αντίστοιχης αρχιτεκτονικής κινητήρων των BMW και Mercedes-Benz. Προς το παρόν, η Mazda μιλά μόνο για χρήση σε τετρακίνητα μοντέλα, ενώ η πίσω κίνηση δεν περιλαμβάνεται στα επίσημα δελτία Τύπου της εταιρείας.

Mazda new I6 engine

Ο Ι6 θα ντεμπουτάρει κάτω από το καπό του νέου Mazda6, το 2022. Αλλά βέβαια είναι πολύ πιθανό να περιοριστεί στην αμερικανική αγορά και να μην περάσει τον Ατλαντικό, ερχόμενος και στη Γηραιά Ήπειρο. Δεδομένου ότι η Mazda θα έκανε ένα βήμα προς τα εμπρός στην Αμερική, αλλάζοντας τον ανταγωνιστικό στόχο της από αυτόν ενός Honda Accord, σε αυτόν ενός Acura. Επομένως, μια κίνηση αναβάθμισης για τη Mazda, η οποία θα λανσάρει επίσης το επαναφορτιζόμενο υβριδικό και τα νέα 48βολτα μοντέλα της το 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube