Maserati GranTurismo: Έρχεται το 2021

Maserati GranTurismo: Έρχεται το 2021

Η ολοκαίνουρια γενιά των Maserati GranTurismo και GranCabrio βρίσκεται προ των πυλών!

Στη Maserati επικρατεί ενθουσιασμός καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται για τη νέα εποχή της με έναν οργασμό από πρεμιέρες - για την ακρίβεια 13 νέα μοντέλα μέχρι το 2024. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της κεντρομήχανης MC20 με το ολοκαίνουριο μοτέρ V6, η Maserati έδωσε στη δημοσιότητα teaser του νέου SUV με το όνομα Grecale, αλλά και το πρώτο teaser για τη νέα γενιά GranTurismo! 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Maserati Grecale: Νέο SUV βασισμένο στην Alfa Romeo Stelvio

H ολοκαίνουρια Maserati GranTurismo αναμένεται να παρουσιαστεί το 2021 διατηρώντας τον χαρακτήρα Grand Tourer της προηγούμενης γενιάς. Όπως βλέπουμε από τη σκοτεινή εικόνα το μοντέλο έχει παρόμοια σιλουέτα με τον προκάτοχό του που χαρακτηρίζεται από μακρύ καπό, χαμηλό ρύγχος, επιθετικά φώτα, μετατοπισμένη προς τα πίσω καμπίνα, έντονη κλίση της οροφής και πιθανότατα διάταξη 2+2 στο εσωτερικό. Εκτός από το κουπέ αμάξωμα θα υπάρξει και ανοιχτή έκδοση GranCabrio με μαλακή αναδιπλόυμενη οροφή.

Κάτω από το καπό είναι βέβαιο ως θα δούμε το νέο twin-turbo V6 κινητήρα 3,0 λίτρων (Maserati Nettuno) ενώ όπως θα ισχύει για όλα τα μοντέλα της Τρίαινας θα υπάρξει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Maserati MC20 [video]

Να θυμίσουμε πως η προηγούμενη γενιά GranTurismo παρουσιάστηκε το 2007 με αμάξωμα σχεδιασμένο από τον οίκο Pininfarina και κινητήρα V8 εξελιγμένο από την Ferrari, και έμεινει στην παραγωγή μέχρι το 2019 με συνολικές πωλήσεις 28.805 μονάδων (και επιπλέον 11.715 μονάδες της ανοιχτής GranCabrio).

Οι νέες Maserati GranTurismo και GranCabrio θα παράγονται στο εργοστάσιο της Maserati στο Τορίνο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube