Maserati Grecale: Νέο SUV βασισμένο στην Alfa Romeo Stelvio

Maserati Grecale: Νέο SUV βασισμένο στην Alfa Romeo Stelvio

Η Maserati προβλέπει πως τα SUV θα αφορούν το 70% των πωλήσεων της μέχρι το 2025.

Η Maserati δημοσίευσε το πρώτο teaser για το νέο της SUV που θα ονομάζεται Grecale (όπως ο βορειοανατολικός άνεμος στη Μεσόγειο) και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2021. Η πρώτη εικόνα αποκαλύπτει τη σιλουέτα του μοντέλου το οποίο θα έχει φώτα πάνω στα φτερά, τονισμένους ώμους και έντονα κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ.

Το νέο SUV που θα ανταγωνιστεί την Porsche Macan, θα βασίζεται στην πλατφόρμα Giorgio της Alfa Romeo (όπως και η Stevio) και θα παράγεται στο ίδιο εργοστάσιο στο Cassino (Ιταλία). Εκτός από συμβατικές εκδόσεις που θα χρησιμοποιούν κινητήρες της Maserati και όχι της Alfa Romeo, η Grecale θα διατεθεί και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Maserati, η Grecale θα είναι το πιο πρακτικό μοντέλο της κατηγορίας με κορυφαίες επιδόσεις, εξαιρετικό κράτημα και αίσθηση πολυτέλειας στο εσωτερικό. Μαζί με τη μεγαλύτερη Levante, αναμένεται να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της φίρμας, καθώς τα SUV θα αφορούν το 70% των πωλήσεων της Maserati μέχρι το 2025, με τα σεντάν να περιορίζονται στο 15% και τα σπορτσκαρ στο 5%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Maserati MC20 [video]

Η νέα εποχή της Maserati περιλαμβάνει παρουσίαση πολλών μοντέλων μεταξύ των οποίων οι MC20 coupé και spider, οι νέες γενιές GranTurismo και GranCabrio, η Grecale καθώς και οι νέες γενιές των Levante και Quattroporte. Στα πλαίσια του εξηλεκτρισμού της γκάμας της, όλα τα νέα μοντέλα της Τρίαινας θα είναι διαθέσιμα και σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube