Maserati Nettuno: Ο νέος twin-turbo V6 κινητήρας της Τρίαινας [video]

Maserati Nettuno: Ο νέος twin-turbo V6 κινητήρας της Τρίαινας [video]

Με τεχνολογία από την Formula 1 και απόδοση 630 PS, το νέο μοτέρ θα χρησιμοποιηθεί στην Maserati MC20.

H Maserati παρουσίασε σήμερα τον κινητήρα Nettuno, ένα μοτέρ που σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και παράγεται εξ'ολοκλήρου στη Modena ενσωματώνοντας τεχνολογίες από την Formula 1 και σηματοδοτώντας τη νέα εποχή της ιταλικής φίρμας. Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια που η Τρίαινα εξελίσσει το δικό της μοτέρ, μετά από τον τερματισμό της συνεργασίας της με την Ferrari που την προμήθευε με τους δικούς της V8.

Ο νέος κινητήρας είναι ένας twin-turbo V6 3,0 λίτρων με γωνία 90ο ανάμεσα στους κυλίνδρους και ξηρό καρτέρ. Η σχέση συμπίεσης είναι 11:1, η διαδρομή 82 mm και η διάμετρος κυλίνδρου 88 mm. Επιπλέον, έχει προθάλαμο καύσης μεταξύ του ηλεκτροδίου και του κανονικού θαλάμου, κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία προέρχεται από την Formula 1 και χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής. Επίσης, υπάρχουν δύο μπουζί σε κάθε κύλινδρο και διπλό σύστημα ψεκασμού. Οι διαστάσεις του μοτέρ είναι 600mm (μήκος) x 1.000 mm (πλάτος) x 650 mm (ύψος), με το βάρος του να περιορίζεται κάτω από τα 220 kg.

Η Maserati ανακοινώνει απόδοση 630 PS (463 kW) στις 7.500 rpm και 730 Nm από τις 3.000 rpm, κάτι που σημαίνει πως ο Nettuno βγάζει 210 PS στο λίτρο, ενώ παράλληλα είναι σύμφωνος με τις προδιαγραφές Euro 6D.

Το πρώτο μοντέλο που θα χρησιμοποιήσει τον κινητήρα Nettuno θα είναι η κεντρομήχανη MC20 που θα κάνει πρεμιέρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “MMXX: The Time To Be Audacious” στις 9-10 Σεπτεμβρίου στη Modena. Αργότερα, το μοτέρ θα χρησιμοποιηθεί στη νέα γενιά των GranTurismo και GranCabrio, τη Levante, την Quattroporte αλλά και σε ένα νέο SUV με τα σήματα της Maserati που φημολογείται πως θα βασίζεται στην Alfa Romeo Stelvio.

[Πηγή: Maserati]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube