Λίφτινγκ κι ένα κουπέ για το Genesis GV80 2024

Λίφτινγκ κι ένα κουπέ για το Genesis GV80 2024

Το μεγάλο SUV Genesis GV80 υπέστη τεχνική και αισθητική ενημέρωση, προσθέτοντας στην γκάμα του κι ένα κουπέ. Αλλά παραμένει χωρίς υβριδικό ή ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Genesis GV80 Coupé

Το Genesis GV80, που λανσαρίστηκε τον Ιανουάριο του 2020, είναι άμεσος ανταγωνιστής των γερμανικών αναφορών στην κατηγορία των Premium SUV, όπως το Audi Q8, η BMW X5 ή η Mercedes-Benz GLE. 

Ύστερα από τρία χρόνια στην αγορά, επωφελείται από μια αισθητική και τεχνολογική ανανέωση, με την Genesis να αγνοεί περιέργως τα βιώσιμα συστήματα κίνησης, όπως τους υβριδικούς κινητήρες ή τα 100% ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Επιλογή που το καταδικάζει σε ανωνυμία στην Ευρώπη. 

Οι χώρες της Ευρώπη που θα διατίθενται τα Genesis GV80 και GV80 Coupé είναι η Γερμανία, η Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο

Genesis GV80 2024

Τα μεγάλα νέα λοιπόν, αφορούν την άφιξη του GV80 Coupé που ανταγωνίζεται άμεσα στις BMW X6 και Mercedes-Benz GLE Coupé. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις σχετικά με τη σχεδίαση, με την εικόνα του αυτοκινήτου Να έχει προδιατυπωθεί από το Genesis GV80 Coupé Concept που παρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 2023.

Η Genesis λοιπόν διπλασιάζει την προσφορά της στην κατηγορία των μεγάλων premium SUV με το – πολύ ελαφρύ – facelift του Genesis GV80 και την προσθήκη του GV80 Coupé. Το τελευταίο υιοθετεί οπισθοκλινή γραμμή οροφής και μια πιο σπορ ουρά.

Genesis GV80 Coupé

Μοιράζεται δε με το στάνταρ GV80, τα εμπρός φανάρια σε διάταξη διπλής γραμμής που εκτείνονται προς τα πίσω, πάνω στον θόλο των εμπρός τροχών. Το κουπέ τονίζει τη σπορ εμφάνισή του με μικρές θυρίδες που τονίζουν το κάτω μέρος της μάσκας και έναν πιο σπορ πίσω προφυλακτήρα.

Τα Genesis GV80 και GV80 Coupé έχουν δύο κοινούς κινητήρες. Έναν 4κύλινδρο τούρμπο των 2,5 λίτρων με 304 ίππους και 422 Nm και έναν 3,5λιτρος V6 τούρμπο με 380 ίππους και 530 Nm.

Genesis GV80 Coupé

Το GV80 Coupé προσφέρει μια ακόμη εκδοχή αυτού του δεύτερου μοτέρ, με την προσθήκη ηλεκτρικού συμπιεστή 48V, ανεβαίνοντας στα 415 άλογα και 550 Nm. Ο ηλεκτρικός συμπιεστής αναλαμβάνει το boost του κινητήρα στις χαμηλές στροφές και το τούρμπο στις υψηλές, για καλύτερη απόκριση του γκαζιού στις χαμηλές και μεσαίες στροφές.

Όσον αφορά το set-up του πλαισίου, τα Genesis GV80 και GV80 Coupé είναι εξοπλισμένα με το σύστημα Pre-view ECS που «σκανάρει» τον δρόμο για να προβλέψει τις ανισομέρειες, προετοιμάζοντας ανάλογα την ανάρτηση και βελτιώνοντας την άνεσή της.

Genesis GV80

Μεταξύ του μεγάλου πλήθους ηλεκτρονικού εξοπλισμού και οδηγικών βοηθημάτων, σημειώνουμε το Digital Key 2, τον έλεγχο ταυτότητας με δακτυλικό αποτύπωμα και το σύστημα απολύμανσης με ακτίνες UVC για το τηλέφωνο ή άλλα αντικείμενα που τοποθετείς στο συρτάρι που έχει προβλεφτεί για το σκοπό αυτό. Τέλος να πούμε ότι οι πίσω επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους από μια οθόνη αφής 14,6 ιντσών.

Η Genesis που προφανώς δεν είναι παρούσα στην Ελλάδα, θα διαθέσει τα GV80 και GV80 Coupé στη Γερμανία, στην Ελβετία και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ολοκληρώνοντας έτσι την προσφορά του πολυτελούς βραχίονα της Hyundai που είναι παρών στις χώρες αυτές από το καλοκαίρι του 2021 που προαναφέραμε με τα G70 και G70 Shooting Brake, το G80 και τα δύο άλλα SUV της γκάμας: το GV70 και το ηλεκτρικό GV60.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube