Επίσημο: Genesis GV80 [videos]

Επίσημο: Genesis GV80 [videos]

Με το πρώτο της πολυτελές SUV, η Genesis μπαίνει δυναμικά σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική και εμπορική κατηγορία.

Μετά από μακροσκελή εκστρατεία teaser, η Genesis παρουσίασε στην Κορέα το GV80 - το πρώτο πολυτελές SUV της γκάμας της - το οποίο κάνει ντεμπούτο με εξακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και προηγμένο σύστημα ηχομόνωσης.

Αισθητικά, το GV80 αποτελεί φυσική εξέλιξη του αντίστοιχου πρωτοτύπου που είχαμε πρωτοδεί στην έκθεση Νέας Υόρκης το 2017, και εφαρμόζει τη σχεδιαστική γλώσσα "Athletic Elegance" (αθλητική κομψότητα). Σήμα κατατεθέν του μοντέλου είναι τα διπλά φώτα LED εμπρός και πίσω τα οποία θα δούμε σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα της φίρμας, η πεντάγωνη γρίλια Crest Grille, η γραμμή  Parabolic Line στο προφίλ με κλίση προς τα πίσω και τα τονισμένα φτερά των τροχών που φτάνουν σε διάμετρο τις 22". Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από υψηλής αντοχής χάλυβα, με πόρτες, καπό και πίσω πόρτα από αλουμίνιο.

Να θυμίσουμε πως υπεύθυνος σχεδιασμού του ομίλου Hyundai Motor Group στον οποίο ανήκει η Genesis είναι ο Luc Donckerwolke, με πρότερη θητεία σε Audi, Skoda, Lamborghini και Bentley.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το γράμμα "V" στο όνομα συμβολίζει την πρακτικότητα που προσφέρει το αμάξωμα.

Genesis GV80

Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα μαλακά υλικά υψηλής ποιότητας και το αίσθημα ευρυχωρίας, με εμφάνιση επηρεασμένη από τη φιλοσοφία της κορεάτικης αρχιτεκτονικής. Οι λεπτοί αεραγωγοί καλύπτουν σχεδόν όλο το πλάτος του ταμπλό, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται μια οθόνη 14,5" για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Η κεντρική κονσόλα με τα πλήκτρα αφής για τον κλιματισμό βρίσκεται ψηλά, και φιλοξενεί τους περιστροφικούς διακόπτες για τις λειτουργίες του οχήματος και για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης έχει δυνατότητα επαυξημένης πραγματικότητας με τις οδηγίες να εμφανίζονται πάνω στην εικόνα της κάμερας. Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί και στην ηχομόνωση με το ενεργό σύστημα Road-Noise Active Noise Control (RANC) να ακυρώνει τους εξωτερικούς θορύβους. 

Το ηλεκτρικό κάθισμα του οδηγού διαθέτει επτά δεξαμενές αέρα που μειώνουν την κούραση σε ταξίδια μακράς διαρκείας, ενώ τα πίσω καθίσματα είναι ανακλινόμενα. Προαιρετικά διατίθενται θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα καθίσματα για τις δύο σειρές (το GV80 είναι επταθέσιο). Τέλος, το σύστημα air purification αφαιρεί το 99% των σωματιδίων από τον αέρα στην καμπίνα.

Genesis GV80

Αρχικά το μοντέλο θα διατεθεί με ένα νέο εξακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 3,0 λίτρων που αποδίδει 278 PS και 588 Nm, με μέση κατανάλωση 8,5 lt/100km. Αργότερα στη γκάμα θα προστεθούν δύο υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες βενζίνης.

Το σύστημα τετρακίνησης έχει λειτουργία Multi-Terrain Control που επιτρέπει την κίνηση σε άμμο, λάσπη και χιόνι, με τη βοήθεια του διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα.

Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση με απόλυτο προσανατολισμό στην άνεση των επιβατών, διαβάζει το δρόμο συνδυάζοντας δεδομένα από την κάμεδρα και το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, προετοιμάζοντας τα αμορτισέρ να απορροφήσουν τυχόν ανωμαλίες ή κακοτεχνίες στο οδόστρωμα.

Genesis GV80

Στον τομέα της ασφάλειας, το πλήρες πακέτο συστημάτων ADAS περιλαμβάνει Smart Cruise Control με Machine Learning, Ηighway Driving Assist II, Forward Collision-Avoidance Assist, Blind-Spot Collision Avoidance Assist, Rear Cross-traffic Collision-Avoidance Assist kai Driver Attention Alert Warning. Επιπλέον, η βασική έκδοση εξοπλίζεται με 10 αερόσακους συμπεριλαμβανομένου ενός κεντρικού αερόσακου ανάμεσα στους εμπρός επιβάτες.

Το GV80 θα κυκλοφορήσει μέσα στον Ιανουάριο στη Νότιο Κορέα ενώ στη συνέχεια αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες αγορές.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube