Νέο Genesis GV60: Οι τεχνικές λεπτομέρειες

Νέο Genesis GV60: Οι τεχνικές λεπτομέρειες

Η Genesis, ο πολυτελής βραχίονας του ομίλου Hyundai-Kia, δημοσιοποίησε τα τεχνικά στοιχεία του αντίστοιχου μοντέλου υψηλής κλάσης του Kia EV6, του GV60: Μέχρι 435 PS, λειτουργία «ντριφτ» και μπαταρία 77,4 kWh.

Genesis GV60

Η σπονδυλωτή πλατφόρμα E-GMP του ομίλου της Hyundai Motors αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Αφού ενσωματώθηκε στο Ioniq 5, προσφέρει τώρα τις υπηρεσίες της στο Kia EV6, αλλά και στο ολοκαίνουργιο Genesis GV60, το οποίο θα διατίθεται και στην Ευρώπη. Να θυμίσουμε ότι η Genesis είναι η premium φίρμα του ομίλου, κατά πώς η Lexus είναι για την Toyota και η Infiniti για τη Nissan.

Στο πρόγραμμα του GV60 υπάρχει μόνο μία διαθέσιμη μπαταρία και αυτή είναι η μεγαλύτερη από τις δύο που υπάρχουν στα ξαδέλφια του: 77,4 kWh. Θα συνδυαστεί με την επιλογή ενός κινητήρα (πίσω) ή δύο κινητήρων για την τετρακίνητη έκδοση. Αυτή η τελευταία θα υπάρχει σε δύο εκδοχές ισχύος: 318 και 435 ίππους, με τη ροπή των 605 Nm να είναι η μέγιστη και στις δύο περιπτώσεις. Η φθηνότερη πισωκίνητη παραλλαγή θα περιορίζεται στους 228 ίππους.

Genesis GV60

Για να ξεχωρίζει από το Kia EV6 στην έκδοση GT, το Genesis GV60 βασίζεται σε ένα πιο προηγμένο τεχνολογικά και εξειδικευμένο πακέτο. Για παράδειγμα θα υπάρχει μια λειτουργία «ντριφτ», η οποία μπορεί να μην ακούγεται απαραίτητα η πιο χρήσιμη για το αυτοκίνητο, αλλά θα υποστηρίζεται από μια άλλη νέα λειτουργία που ονομάζεται «Boost». Αυτή δίνει πρόσβαση σε επιπλέον 55 ίππους και 95 Nm για δέκα δευτερόλεπτα, σε περίπτωση που η στάνταρ ισχύς δεν είναι αρκετή, ας πούμε, για μια προσπέραση. Ωστόσο με χρόνο μόλις 4” για το σπριντ των 0-100 km/h που χρειάζεται το GV60 Performance, μάλλον αχρείαστη θα μείνει.

Το νέο Genesis GV60 επωφελείται από μπαταρίες 800V και από εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση: Η συστοιχία μπορεί να δεχθεί ισχύ έως 350 kW, η οποία προσώρας είναι εξαιρετική αν όχι κορυφαία. Το κορεατικό premium διαφέρει από τα Ioniq 5 και EV6 με την παρουσία ενός ενσωματωμένου φορτιστή ισχύος 11 kW, έναντι 7,2 kW για τα Hyundai Kia.

Genesis GV60

Ενημερώσεις over-the-air, αναγνώριση για πρόσβαση στην καμπίνα, αμφίδρομη φόρτιση, active noise cancellation (ενσωματωμένο σύστημα μείωσης θορύβου), προσαρμοζόμενη ανάρτηση ανάλογα με το οδόστρωμα… Το Genesis GV60 είναι σχεδόν πιο προηγμένο τεχνολογικά από όλα τα premium ηλεκτρικά που διατίθενται προσώρας από τους Γερμανούς κατασκευαστές. Τώρα, το μόνο που απομένει είναι να μάθουμε την τιμή του για την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube