Επισημο: Genesis G70 Shooting Brake

Επισημο: Genesis G70 Shooting Brake

Η πεντάθυρη έκδοση του Genesis G70 με έμφαση στην πρακτικότητα αλλά και την πολυτέλεια.

Η Genesis παρουσίασε το G70 Shooting Brake, το πρώτο της station wagon μοντέλο που διευρύνει τη γκάμα του αντίστοιχου σεντάν με όπλα του την ελκυστική σχεδίαση, τον premium χαρακτήρα και την αυξημένη πρακτικότητα.

Το νέο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, ανήκει στην κατηγορία premium D-Segment, με ανταγωνιστές του τα εδραιωμένα Audi A4 Avant, BMW 3 Series Touring και Mercedes-Benz C-Class Estate.

Σχεδιαστικά, το G70 Shooting Brake είναι ίδιο με το πρόσφατα ανανεωμένο G70 Sedan μέχρι τη μεσαία κολώνα, υιοθετώντας τα διπλά φώτα LED "Quad Lamps" και τη μεγάλη γρίλια Crest Grille που φτάνει χαμηλά στον προφυλακτήρα.

Genesis G70 Shooting Brake

Από εκεί και πίσω η εικόνα είναι διαφορετική με προέκταση της οροφής, αεροτομή και πιο κάθετο κόψιμο της ουράς που απέκτησε πίσω πόρτα. Χάρη στις καμπύλες του παρμπρίζ, τη γραμμή παραθύρων και την έντονη κλίση του C-Pillar, το μοντέλο μοιάζει περισσότερο με σπορ χάτσμπακ και λιγότερο με station wagon - για αυτό επιλέχθηκε και ο χαρακτηρισμός Shooting Brake. Και στην ουρά έχουμε διπλά φώτα LED με επιθετικό look, ενώ χαμηλότερα βρίσκουμε τον διαχύτη και δύο μεγάλες οβάλ απολήξεις της εξάτμισης που θυμίζουν entley.

Το G70 Shooting Brake έχει ίδιες διαστάσεις με την τετράθυρη έκδοση - μήκος 4.685 mm, πλάτος 1.850 mm, ύψος 1.400 mm και μεταξόνιο 2.835 mm. Χάρη στην ανασχεδιασμένη ουρά, ο χώρος αποσκευών έχει μεγαλώσει κατά 40% ενώ για επιπλέον πρακτικότητα τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται με χώρισμα 40:20:40.

Genesis G70

Στο εσωτερικό βρίσκουμε επενδύσεις από δέρμα και υλικά υψηλής ποιότητας και οθόνη αφής 10,25" στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας που φιλοξενεί το αναβαθμισμένο infotainment της Genesis.

Εκτός από το G70 Shooting Brake, η Genesis θα κυκλοφορήσει σύντομα στην Ευρώπη τα μοντέλα της G70, GV70, G80 και GV80, με τις παραγγελίες να ανοίγουν το καλοκαίρι.

[Πηγή: Genesis]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube