Laffite G-Tec X-Road: Υπεραυτοκίνητο παντός εδάφους [video]

Laffite G-Tec X-Road: Υπεραυτοκίνητο παντός εδάφους [video]

Σε περιορισμένη παραγωγή 30 μονάδων, με κινητήρα 700 PS.

Η εταιρεία Laffite με έδρα σε Los Angeles, Miami (ΗΠΑ) και Valencia (Ισπανία), ανακοίνωσε πως δέχεται παραγγελίες για το νέο G-Tec X-Road, το οποίο περιγράφει ως το πρώτο υπεραυτοκίνητο παντός εδάφους παραγωγής και θα παραχθεί σε περιορισμένη παραγωγή 30 μονάδων.

Το μοντέλο που συναρμολογείται στο Los Angeles ζυγίζει 1.300 kg και φορά κινητήρα 700 PS, κάτι που του χαρίζει εξαιρετική αναλογία κιλών ανα ίππο. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ανάρτηση με διαδρομή 431 mm επιτρέπει ικανότητες εκτός δρόμου που παραπέμπουν σε αγωνιστικό Dakar ενώ παράλληλα προσφέρει εξαιρετική άνεση εντός δρόμου.

Ιδιοκτήτες της Laffite είναι οι Bruno Laffite (ανηψιός του οδηγού F1, Jacques Laffite) και Laetitia Laffite. Υπεύθυνος εξέλιξης για το όχημα ήταν ο μηχανικός αγώνων Philippe Gautheron, ενώ τις δοκιμές εξέλιξης ανέλαβε η εταιρεία Team Virage Group. 

Οι παραδόσεις των Laffite G-Tec X-Road θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2020, με τιμές από τα $465.000. Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει και τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης με τιμή από $545.000.

Laffite G-Tec X-Road

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα σπορ όχημα παντός εδάφους καθώς διάφορες εκδοχές της ίδιας ιδέας έχουν εφαρμοστεί στα Aixam Mega Track (1992), Nissan Trail Runner Concept (1997), Local Motors Rally Fighter (2009), ItalDesign Parcour Concept (2013), GFG Style Kangaroo (2019), Lamborghini Huracan Sterrato (2019)Ramsmobile RM-X2 (2019) και το ηλεκτρικό αγωνιστικό Extreme E Odyssey 21 (2021).

Τελευταίο αφήσαμε το γνωστό σε όλους μας Korres Engineering P4 (2013) και όλα τα προηγούμενα πρωτότυπα εξέλιξης με την επαναστατική ανάρτηση του μηχανικού και εφευρέτη Δημήτρη Κορρέ, το οποίο σίγουρα ξεχωρίζει από όλα τα προαναφερθέντα σε τεχνικό επίπεδο. Επιπλέον, τα σκίτσα εξέλιξης που έκανε ο Κωνσταντίνος Μαλανδρίνος (1966-2017) για την Korres Engineering, φαίνεται πως συνεχίζουν να επηρεάζουν αρκετές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε παρόμοια project.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube