Νέο Ramsmobile RM-X2 με έντονες επιρροές από το ελληνικό Korres P3

Νέο Ramsmobile RM-X2 με έντονες επιρροές από το ελληνικό Korres P3

Η εταιρεία περιγράφει το μοντέλο της ως Multipurpose Supercar και έχει στόχο την παραγωγή 12 μονάδων για το 2020.

Η νεοσύστατη Ramsmobile παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο RM-X2, το οποίο περιγράφεται ως υπεραυτοκίνητο πολλαπλών χρήσεων και έκανε πρεμιέρα σε μορφή πρωτοτύπου στην Έκθεση Φρανκφούρτης.

Ramsmobile

Το RM-X2 σχεδιάστηκε στη Λευκορωσία και θα παράγεται στο Μεξικό. Η εξωτερική του εμφάνιση - ιδιαίτερα το εμπρός μέρος - αλλά και η περιγραφή των δυνατοτήτων του, παραπέμπουν πολύ έντονα στο ελληνικό Korres Engineering P3 (κάτω), ένα από τα πρωτότυπα που εξέλιξε ο Δημήτρης Κορρές και η ομάδα του (ο πρόγονος του Korres Engineering P4).

Korres P3
Το Korres P3 - το πραγματικό supercar παντός εδάφους με την επαναστατική ανάρτηση του Δημήτρη Κορρέ το οποίο αργότερα εξελίχθηκε στο Korres P4.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το μοντέλο βασίζεται σε ένα monocoque σασί από ανθρακονήματα με επικάλυψη από Teflon στο πάτωμα. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και ανθρακονήματα περιορίζοντας το βάρος στα 1.500 kg, αν και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 2.700 kg ανάλογα με τον εξοπλισμό που θα επιλέξει ο ιδιοκτήτης.

Από πλευράς κινητήρων προσφέρονται ο LT5 V8 6,2 λίτρων ή ο Duramax diesel V8 6,6 λίτρων της General Motors που μεταφέρουν την κίνηση στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς, ενώ θα υπάρχει και η επιλογή ηλεκτρικού συστήματος κίνησης. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά αναφέρεται η απόδοση 999 PS και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,3" χωρίς όμως να διευκρινίζεται πιο κινητήρα αφορούν.

Ramsmobile

Η αερανάρτηση έχει διαδρομή 30,5 cm με έναν αισθητήρα laser να υπολογίζει αυτόματα την ιδανική της θέση και οι τροχοί με εκτός δρόμου ελαστικά έχουν διάμετρο έως 24". Για ακόμα καλύτερες δυνατότητες εκτός δρόμου, το μοντέλο εξοπλίζεται με προαιρετικό σύστημα ερπυστριών, που τίθεται σε λειτουργία όταν οι τροχοί χάσουν πρόσφυση. 

Η Ramsmobile ισχυρίζεται πως το όχημα μπορεί να σκαρφαλώσει σε δρόμους κλίσης 60-70 μοιρών ή να κατέβει κατηφόρες με κλίση 45 μοιρών, ότι επιπλέει στο νερό και πως προσφέρεται και ως αλεξίσφαιρο.

Ramsmobile

Η καμπίνα του RM-X2 μπορεί να φιλοξενήσει 4 ή 6 επιβάτες ενώ χαρακτηρίζεται από premium επενδύσεις και ένα ταμπλό γεμάτο οθόνες.

Στόχος της Ramsmobile είναι να κατασκευάσει 12 μονάδες του RM-X2 μέσα στο 2020 με κόστος 1 εκατομμύριο ευρώ έκαστη, ενώ στο μέλλον θα προσφέρει τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις του SUV (Ascetic, Devil's Touch, Ramsider και God's Creation).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube