Extreme E Odyssey 21: Ένα ένα ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό παντός εδάφους [video]

Extreme E Odyssey 21: Ένα ένα ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό παντός εδάφους [video]

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το 2021 από τους οργανωτές της Formula E.

Η σειρά αγώνων Extreme E πίσω από την οποία κρύβεται το αφεντικό της Formula E, Alejandro Agag, παρουσίασε το όχημα Odyssey 21 το οποίο θα συμμετέχει σε εκτός δρόμου αγώνες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης από το 2021.

Στόχος του νέου πρωταθλήματος που θα ξεκινήσει το 2021 είναι να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε μερικά από τα πιο ευάλωτα οικοσυστήματα ανά τον κόσμο, προωθώντας την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων ως ένα τρόπο προστασίας του περιβάλλοντος.

Extreme E

Το Odyssey 21 ζυγίζει 1.650 kg και εξοπλίζεται με μπαταρίες της Williams Advanced Engineering και ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 550 PS. Το τετρακίνητο μοντέλο που βασίζεται σε ένα ελαφρύ σωληνωτό πλαίσιο και φορά ελαστικά της Continental, επιταχύνει από τα 0-100km/h σε 4,5" ενώ μπορεί να σκαρφαλώσει σε κλίσεις που φτάνουν το 130%!

Όπως δήλωσε ο Alejandro Agag, «Το Extreme E-SUV Odyssey 21 δεν μοιάζει με τίποτε άλλο στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είτε μιλάμε για τον Αρκτικό Κύκλο, τα Ιμαλάια, τον Αμαζόνιο, τη Σαχάρα ή τα νησιά του Ινδικού Ωκεανού, αυτό το όχημα θα παρουσιάσει τις δυνατότητες ενός E-SUV, όχι μόνο σε λάτρεις των αγώνων αλλά και σε πελάτες που θέλουν να κάνουν τη διαφορά στην προστασία του πλανήτη επιλέγοντας ένα ηλεκτρικό SUV.»

Extreme E

Ο Theophile Gouzin, τεχνικός διευθυντής της Spark Racing Technologies που κατασκεύασε το πρωτότυπο, δήλωσε πως το τελικό όχημα θα έχει περισσότερη δύναμη και ροπή από ότι ένα αγωνιστικό WRC: «Στόχος μας ήταν να φτιάξουμε ένα αυτοκίνητο που θα μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα διαφορετικά εδάφη όπως χώμα, πέτρα, λάσπη, πάγος, χιόνι, νερό και άμμος.»

Τα οχήματα που θα τρέξουν στο πρωτάθλημα θα έχουν κοινή βάση, όμως οι ομάδες (τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά) θα μπορούν να τα εξελίσσουν ή να αλλάζουν μέρη του αμαξώματος ώστε να παραπέμπουν σε κάποιο μοντέλο παραγωγής. Οι δοκιμές του πρωτοτύπου θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2019. Η Extreme E έχει προγραμματίσει να παραδώσει στις ομάδες τα πρώτα 12 αυτοκίνητα τον Απρίλιο του 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube