Κοντά στην παραγωγή η Lamborghini Huracán Sterrato [video]

Κοντά στην παραγωγή η Lamborghini Huracán Sterrato [video]

Μια Huracán Sterrato παραγωγής εντοπίστηκε να βγαίνει καμουφλαρισμένη από το εργοστάσιο της Lamborghini, λίγο πριν το σούπερκαρ με αυξημένη απόσταση από το έδαφος κάνει το ντεμπούτο του.

Lamborghini Huracán Sterrato

Η Lamborghini Huracán Sterrato δημιουργήθηκε ως μια σχεδιαστική μελέτη το 2019 και ελάχιστοι πίστευαν τότε ότι θα τη δούμε στους δρόμους. Ωστόσο, πριν από λίγους μήνες, μια πρωτότυπη Sterrato εντοπίστηκε να δοκιμάζεται σε ψυχρές συνθήκες, φουντώνοντας τις φήμες ότι το πρότζεκτ οδεύει προς υλοποίηση.

Πρόσφατα, μια Huracán Sterrato παραγωγής καλά κρυμμένη κάτω από έντονο καμουφλάζ, πιάστηκε από το φακό να βγαίνει από το εργοστάσιο του κατασκευαστή και όλα δείχνουν ότι το μοντέλο βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο ντεμπούτο του στην αγορά.

Αν και καμουφλαρισμένη, στη Sterrato που απαθανατίστηκε μπορούμε να διακρίνουμε την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τις ράγες οροφής και το air scoop στην οροφή. Πράγμα που σημαίνει ότι το μοντέλο παραγωγής θα μείνει πιστό στο concept που παρουσιάστηκε το 2019.

Lamborghini Huracán Sterrato

Στο ίδιο κλίμα θα κινείται και το εσωτερικό με roll-cage από τιτάνιο, ζώνες τεσσάρων σημείων, σπορ καθίσματα με πλάτη από ανθρακονήματα και αλουμινένιες επενδύσεις στο πάτωμα. 

Σύμφωνα με το πρωτότυπο, η απόσταση από το έδαφος θα είναι αυξημένη κατά 47mm, βελτιώνοντας τη γωνία προσέγγισης και τις γωνίες διαφυγής. Επίσης, τα μετατρόχια έχουν φαρδύνει κατά 30mm.

Lamborghini Huracán Sterrato

Κάτω από το καπό της Huracán Sterrato αναμένεται να βρίσκεται ο γνωστός ατμοσφαιρικός V10 των 5,2 lt από την Huracán EVO με απόδοση 640 PS, ενώ το μοντέλο θα εξοπλίζεται και με το σύστημα LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata) το οποίο ελέγχει τη συμπεριφορά της τετρακίνησης, της τετραδιεύθυνσης, του torque vectoring και της ανάρτησης. Η τελευταία οποία έχει δεχθεί τις απαραίτητες επεμβάσεις για να αντέχει την καταπόνηση των εκτός δρόμου διαδρομών.

Η σκληροτράχηλη Sterrato αναμένεται να κάνει ντεμπούτο σύντομα και θα είναι ένα από τα τέσσερα νέα μοντέλα που θα λανσάρει η Lamborghini μέσα στο 2022. Τέλος, φήμες θέλουν την παραγωγή της να περιορίζεται στα περίπου 500 με 1.000 κομμάτια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube