Lamborghini: Βγάζει στην παραγωγή την «ψηλωμένη» Huracán Sterrato

Lamborghini: Βγάζει στην παραγωγή την «ψηλωμένη» Huracán Sterrato

Όλα δείχνουν ότι η Lamborghini Huracán Sterrato με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τις αλουμινένιες γλίστρες θα γίνει πραγματικότητα.

Η Lamborghini Huracán Sterrato δημιουργήθηκε ως μια σχεδιαστική μελέτη το 2019, αλλά όλα δείχνουν πως οδεύει προς υλοποίηση καθώς μια πρωτότυπη Sterrato εντοπίστηκε να δοκιμάζεται σε παγωμένες συνθήκες.

Το αυτοκίνητο που έπεσε στα δίχτυα των φωτογράφων ήταν ελαφρώς καμουφλαρισμένο. Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος συγκριτικά με την συμβατική Huracán Evo στην οποία βασίζεται είναι εμφανής. Επιπλέον, διακρίνονται οι γλίστρες και το air scoop στην οροφή.

Lamborghini Huracán Sterrato

Εάν μοντέλο παραγωγής μείνει πιστό στο πρωτότυπο Sterrato του 2019 σημαίνει ότι θα έχει φουσκωμένα φτερά με ενσωματωμένες εισαγωγές αέρα, προστατευτικές ποδιές από αλουμίνιο στους προφυλακτήρες και τα μαρσπιέ, λασπωτήρες, προβολάκια στο ρύγχος και μπάρα LED στην οροφή.

Στο ίδιο κλίμα θα κινείται και το εσωτερικό με roll-cage από τιτάνιο, ζώνες τεσσάρων σημείων, σπορ καθίσματα με πλάτη από ανθρακονήματα και αλουμινένιες επενδύσεις στο πάτωμα.

Σύμφωνα με το πρωτότυπο, η απόσταση από το έδαφος θα είναι αυξημένη κατά 47mm, βελτιώνοντας τη γωνία προσέγγισης και τις γωνίες διαφυγής. Επίσης, τα μετατρόχια έχουν φαρδύνει κατά 30mm.

Lamborghini Huracán Sterrato

Κάτω από το καπό της Huracán Sterrato αναμένεται να βρίσκεται ο γνωστός ατμοσφαιρικός V10 των 5,2 lt με απόδοση 640 PS, ενώ το μοντέλο θα εξοπλίζεται και με το σύστημα LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata) το οποίο ελέγχει τη συμπεριφορά της τετρακίνησης, της τετραδιεύθυνσης, του torque vectoring και της ανάρτησης, η οποία έχει δεχθεί τις απαραίτητες επεμβάσεις για να αντέχει την καταπόνηση των εκτός δρόμου διαδρομών.

Κλείνοντας, θυμίζουμε ότι o Ιταλός κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες θα λανσάρει τέσσερα νέα μοντέλα. Βλέποντας ότι το Sterrato έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης είναι πολύ πιθανό ένα αυτά τα μοντέλα να είναι η Huracán με τις... εκτός δρόμου ανησυχίες!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube