KIA Sportage Ace για την αγορά της Κίνας

KIA Sportage Ace για την αγορά της Κίνας

Το KIA Sportage που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Guangzhou δεν έχει σχέση με το επερχόμενο Sportage ευρωπαικών προδιαγραφών.

Μπορεί να περιμένουμε την παρουσίαση της ολοκαίνουριας πέμπτης γενιάς KIA Sportage, όμως τελικά το ομώνυμο μοντέλο που είδαμε σε διαρροή πριν από λίγες μέρες είναι η εντελώς διαφορετική έκδοση κινεζικών προδιαγραφών που έκανε παρουσιάστηκε επίσημα στην έκθεση της Guangzhou.

Για να βάλουμε όμως τα πράγματα σε μια σειρά. Το γνωστό σε εμάς Sportage τέταρτης γενιάς (2015-2021) κυκλοφορεί στην Κίνα ως KX5 με ελαφρώς διαφορετική σχεδίαση. Αυτό συμβαίνει γιατί το όνομα Sportage χρησιμοποιείται ήδη από ένα εντελώς διαφορετικό SUV που κυκλοφόρησε εκεί το 2018 και βασίζεται στην πλατφόρμα του Hyundai ix35. Αυτό λοιπόν το μοντέλο δέχθηκε ένα εκτενές facelift και μετονομάστηκε σε KIA Sportage Ace.

KIA Sportage
Το υφιστάμενο KIA Sportage κινεζικών προδιαγραφών. Η συγγένεια με το Sportage Ace είναι εμφανής στο προφίλ.
KIA Sportage Ace
Το νέο Sportage Ace έχει εντελώς ανασχεδιασμένη μάσκα συνδυάζοντας στοιχεία από το μικρότερο Seltos και το μεγαλύτερο Telluride

Στη μάσκα του Sportage Ace κυριαρχεί η σημαντικά μεγαλύτερη γρίλια με γυαλιστερό μαύρο κάλυμμα που πλαισιώνεται από LED φώτα με σύνθετο σχήμα. Ο προφυλακτήρας έχει σπορ εισαγωγές αέρα και σπλίτερ με πορτοκαλί λεπτομέρειες οι οποίες συνεχίζουν στα μαρσπιέ και τον πίσω προφυλακτήρα, ξεχωρίζοντας την έκδοση εξοπλισμού GT Line από τις υπόλοιπες. 

Στην ουρά βρίσκουμε κάθετα τοποθετημένα φώτα LED, την επιγραφή Sportage πάνω από την πινακίδα και μια εσοχή με διαχύτη και διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

KIA Sportage Ace

Όπως έχουμε δει από φωτογραφίες καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, το KIA Sportage πέμπτης γενιάς ευρωπαικών προδιαγραφών θα είναι εντελώς διαφορετικό από το εικονιζόμενο Sportage Ace.

Το νέο C-SUV της KIA θα έχει διαφορετικές αναλογίες, περισσότερες καμπύλες στο αμάξωμα, διπλά φώτα εμπρός, πιο τονισμένους θόλους των τροχών και μεγαλύτερη κλίση του πίσω παρμπρίζ. Είναι πολύ πιθανό επίσης να μοιράζεται την πλατφόρμα και τους κινητήρες με το συγγενικό Hyundai Tucson. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε πιο κοντά στο λανσάρισμά του νέου Sportage που αναμένεται μέσα στο 2021 καθώς βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube