Επίσημο: Νέο 8θέσιο Kia Telluride με 295 άλογα στο NAIAS [video]

Επίσημο: Νέο 8θέσιο Kia Telluride με 295 άλογα στο NAIAS [video]

Εάν χρειάζονται αποδείξεις για τα τεράστια αυτοκίνητα που λανσάρονται στο Auto Show του Detroit, το νέο Telluride είναι μία από αυτές.

Πρέπει άραγε να υπενθυμίζουμε μέχρι ποιου σημείου η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία «μαστίζεται» από μια εγωκεντρική αγορά τεράστιων μοντέλων; Στη θέα του Σαλονιού του Detroit, πιθανότατα όχι. Εκτός από ορισμένα σπόρτσκαρ, όπως η Toyota Supra και η Shelby GT500, όλα τα άλλα είναι τεράστια, ψηλά, βαριά, φαρδιά και γενναιόδωρα σε μοτέρ.

Κάτω από το καπό του νέου Telluride βρίσκουμε ένα ατμοσφαιρικό 3,8λιτρο μοτέρ V6 με 295 ίππους και ροπή 36,3 kgm. Αυτός ο κινητήρας, σε συνδυασμό με τετρακίνηση (προαιρετικά) και αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων, επιτρέπει στο Kia Telluride να ρυμουλκεί περίπου 2,3 τόνους. Αρκετές οδηγικές ρυθμίσεις (Eco, AWD, Sport) επιτρέπουν στον οδηγό να παίζει με τη κατανομή της ροπής, η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και 50:50 ανάμεσα στους άξονες. Ωστόσο, το ποσοστό πίσω δεν υπερβαίνει ποτέ το 50%. Ως στάνταρ, ωστόσο, το Telluride διατίθεται με κίνηση μόνο εμπρός.

Kia Telluride

Όσον αφορά το σχεδιασμό, αυτό το Kia δεν μοιάζει με τίποτα από αυτά που γνωρίζουμε από την ευρωπαϊκή γκάμα της κορεατικής εταιρείας. Πολύ μακριά από το Sorento και πολύ περισσότερο από το Sportage, υιοθετεί τετράγωνο στιλ (τόσο σε αναλογίες όσο και στο σχήμα των φαναριών), διότι πρέπει να προσελκύει Αμερικανούς πελάτες, ειδικά εκείνους που στοχεύουν στην κατηγορία του Cadillac Escalade, του Ford Explorer ή του Lincoln Navigator. Όπως εξάλλου θα κάνει και το αδέρφι του, το Hyundai Grandmaster HDC-2.

Kia Telluride

Το Telluride διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων με οκτώ θέσεις. Και δεδομένου ότι προορίζεται για μεγάλες οικογένειες, το κορεατικό SUV είναι πλούσια προικισμένο: Έξι θύρες USB, πολλά βοηθήματα οδήγησης, οθόνη αφής 10 ιντσών με Apple CarPlay και ηχοσύστημα Harman Kardon 10 HP.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube