Η SAIC λανσάρει το Maxus T90 EV

Η SAIC λανσάρει το Maxus T90 EV

Στην έκθεση IAA Transport 2022 στο Ανόβερο, η κινεζική κατασκευάστρια SAIC Maxus παρουσιάζει το Maxus T90 EV, ένα ηλεκτρικό pick-up με αυτονομία 330 km.

SAIC Maxus T90 EV

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα ηλεκτρικά pick-up γίνονται πραγματικότητα. Για θυμηθείτε… Ford F-150 Lightning, GMC Hummer EV, Rivian R1T… Για να μην αναφέρουμε το πολυαναμενόμενο Tesla Cybertruck ή την ανακοινωθείσα αναγέννηση του ονόματος «Scout». Αλλά και αλλού στον κόσμο, η ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών pick-up παρακολουθείται επίσης με ενδιαφέρον. Όπως για την κινεζική εταιρεία SAIC και το Maxus T90 EV

Στην έκθεση IAA Transport 2022 στο Αννόβερο της Γερμανίας λοιπόν, ο Κινέζος κατασκευαστής παρουσιάζει το Maxus T90 EV, ένα διπλοκάμπινο pick-up με μήκος 5,37 μέτρων. 

SAIC Maxus T90 EV

Ο ηλεκτροκινητήρας του Maxus T90 EV συνδυάζει μέγιστη απόδοση 204 ίππων και 310 Nm, με τη ροπή να περνά στους πίσω τροχούς. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 89 kWh και υπόσχεται αυτονομία 330 km, υπολογισμένη σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο WLTP. Οι χωρητικότητες φόρτωσης δεν έχουν δημοσιοποιηθεί αυτήν τη στιγμή.

SAIC Maxus T90 EV

Ο υπάρχοντες εισαγωγείς της SAIC Maxusστην Ευρώπη δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη καν την εισαγωγή, πόσο μάλλον την τιμή του Maxus T90 EV -στην Ελλάδα η AIC Maxus εκπροσωπείται από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.

Διευκρινίζεται ότι το ηλεκτρικό pick-up έχει χώρο φόρτωσης μήκους 1,49 m και πλάτους 1,51 m. Και ότι το ωφέλιμο φορτίο είναι 925 κιλά. Η καμπίνα διαθέτει καθίσματα από τεχνητό ύφασμα με ηλεκτρική ρύθμιση. Γίνεται επίσης λόγος για μια μονάδα πολυμέσων με οθόνη αφής 10,25 ιντσών, με δυνατότητα ενσωμάτωσης smartphone.

SAIC Maxus T90 EV

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube