Η νέα γενιά του Ford Mondeo θα παρουσιαστεί το 2021

Η νέα γενιά του Ford Mondeo θα παρουσιαστεί το 2021

Έγγραφο στην επίσημη ιστοσελίδα της Ford ουσιαστικά επιβεβαιώνει την ύπαρξη του μοντέλου.

Η Ford θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του Mondeo μέσα στο 2021, όπως επιβεβαιώνεται από κατάλογο που δημοσιεύθηκε στην ευρωπαική ιστοσελίδα της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Ford θα αντικαταστήσει τα Mondeo, S-MAX και Galaxy με ένα crossover

Το έγγραφο αναφέρει μια λίστα από εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουν οι μηχανικοί στα service των αντιπροσώπων της Ford για τα νέα μοντέλα του κατασκευαστή. Ανάμεσα σε αυτά, υπάρχει και ένα ειδικό εργαλείο για συναρμολόγηση του πίσω άξονα στο Mondeo CD542 του model year 2022. Όπως αποκαλύπτει το έγγραφο, η Ford θα διατηρήσει το όνομα Mondeo και στην επόμενη γενιά. Αν κρίνουμε από την ημερομηνία που θα διατεθεί το ειδικό εργαλείο, το μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021. Ο κωδικός CD542 είχε χρησιμοποιηθεί αρχικά για τον αντικαταστάτη του Ford Fusion - δηλαδή την αμερικανική έκδοση του Mondeo.

Ενδιαφέρον έχει και η περιγραφή της πίσω ανάρτησης καθώς το εργαλείο προορίζεται για αφαίρεση φύλλου σούστας. Μέχρι στιγμής, τέτοιου είδους ανάρτηση δεν χρησιμοποιείται από κανένα επιβατικό μοντέλο της Ford στην Ευρώπη, όμως ένα παρόμοιο σύστημα έχουμε δει στο Volvo XC90 (ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων με ανάποδο φύλλο σούστας από συνθετικά υλικά).

Ford Mondeo Mule

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το νέο crossover της Ford

Οι πληροφορίες που έχουμε για τη νέα γενιά Mondeo αναφέρουν πως η εξωτερική σχεδίαση που θα παραπέμπει σε crossover, με εκδόσεις αμαξώματος hatchback και station wagon. Τα βαριά καμουφλαρισμένα πρωτότυπα που έχουμε δει σε δοκιμές ανά τον κόσμο βασίζονται σε ένα Ford Focus Wagon Active με επιμηκυμένο μεταξόνιο, μεγαλύτερα μετατρόχια και αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Το νέο Mondeo δεν θα αντικαταστήσει μόνο τη σημερινή γενιά του μοντέλου αλλά και τα  S-MAX και Galaxy τα οποία μετά από τη σημερινή γενιά τους αναμένεται να καταργηθούν.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube