Ανανέωση για το Ford Mondeo

Ανανέωση για το Ford Mondeo

Φρεσκαρισμένη εμφάνιση, εμπλουτισμένος εξοπλισμός και αναθεωρημένη γκάμα κινητήρων και εκδόσεων για το μεγάλο οικογενειακό της Ford.

Το ανανεωμένο Ford Mondeo παρουσιάστηκε στην Έκθεση των Βρυξελλών και φέρει αλλαγές στην εμφάνιση, νέα ηλεκτρονικά βοηθήματα, διαφοροποιημένη γκάμα πετρελαιοκινητήρων και συνδυασμό του υβριδικού συστήματος με το Station Wagon αμάξωμα.

Οι αισθητικές αλλαγές είναι ήπιες και σύμφωνα με την Ford βοηθούν στην διαφοροποίηση των εκδόσεων. Για παράδειγμα, η μάσκα των εκδόσεων Titanium διαθέτει χρωμιωμένη γρίλια, των ST-Line μια σκουρόχρωμη κυψελωτή και των Vignale μια χρωμιωμένη με οκτάγωνο μοτίβο.

Ανασχεδιασμένοι είναι και οι προφυλακτήρες που προσδίδουν μεγαλύτερη δυναμική, όπως και οι προβολείς ομίχλης. Επιπλέον, πίσω υπάρχει και μία χρωμιωμένη λωρίδα που ενώνει τα φώτα και ενισχύει την αίσθηση του πλάτους.

Ford Mondeo 2019 Interior

Η χρωματική παλέτα απέκτησε περισσότερες επιλογές, όπως και οι ζάντες αλουμινίου που συνοδεύουν τις εκδόσεις. Στο εσωτερικό, οι αλλαγές εντοπίζονται στον καινούριο περιστροφικό επιλογέα του νέου αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων που απελευθερώνει χώρο για μια θήκη μικροαντικειμένων και μία θύρα USB. Ακόμα, σύμφωνα με την Ford όλα τα τμήματα της καμπίνας διαθέτουν καλύτερη συναρμογή και πιο προσεγμένο φινίρισμα.

Ο εξοπλισμός ασφάλειας εμπλουτίστηκε και περιλαμβάνει ενεργό cruise control με λειτουργία stop & go, καθώς και περιοριστή ταχύτητας που συνεργάζεται με το σύστημα αναγνώρισης ορίου ταχύτητας.

Ford Mondeo Wagon Hybrid

Στην γκάμα κινητήρων συναντάμε τον 2λιτρο EcoBlue σε δύο εκδόσεις ισχύος με 150 ή 190 ίππους που αντικαθιστά τον παλαιότερο TDCi. Στην βενζινοκίνητη γκάμα υπάρχει μία επιλογή, αυτή με τον 1.5 EcoBoost των 165 ίππων. Το μεγαλύτερο νέο όμως είναι ο συνδυασμός του υβριδικού συστήματος της 4θυρης έκδοσης με το station wagon αμάξωμα. Χωρίς αλλαγές στην απόδοση, το υβριδικό Mondeo Wagon χρησιμοποιεί 2λιτρο θερμικό κινητήρα βενζίνης και ένα ηλεκτρομοτέρ, με την συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 187 ίππους. Εκεί που υπάρχει αλλαγή είναι στην χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ, μιας και το πακέτο μπαταριών «έκλεψε» 122 lt χωρητικότητας, φτάνοντας τα συνολικά 403 lt. Ακόμα, σύμφωνα με την Ford, το υβριδικό σύστημα έχει επαναπρογραμματισμένη λειτουργία για μεγαλύτερη οικονομία και ακόμα πιο ομαλή λειτουργία.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube