Επίσημο: Νέο Ford Galaxy [video]

Επίσημο: Νέο Ford Galaxy [video]

Η νέα γενιά του μεγάλου πολυμορφικού της Ford αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι της Ν. Υόρκης.

Η Ford προχώρησε σε αποκάλυψη του μεγάλου 7θέσιου πολυμορφικού Galaxy στη φετινή Έκθεση της Ν. Υόρκης.

Από σχεδιαστικής απόψεως, το νέο Galaxy συνεχίζει να πατά στα χνάρια του προκατόχου του με αρκετές όμως πινελιές από το τελευταίας γενιάς S-MAX. Αυτό που κατάφεραν όμως οι σχεδιαστές της Ford είναι να του χαρίσουν μια πιο premium εμφάνιση, χάρη και στη μάσκα που παραπέμπει σε Aston Martin.

Η μεγάλη καμπίνα εφοδιάζεται με επτά κανονικά καθίσματα, με αυτά των δύο τελευταίων σειρών να αναδιπλώνουν πλήρως και να δημιουργούν έναν επίπεδο χώρο φόρτωσης. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετοί και μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι, όπως αυτό κάτω από το πορτμπαγκάζ που έχει χωρητικότητα 20 λίτρων και τις θήκες στις πόρτες που μπορούν να χωρέσουν μπουκάλι ενάμιση λίτρου. Τα νέας σχεδίασης καθίσματα είναι λεπτότερα και βοηθούν στην αύξηση του εσωτερικού ύψους (+10 mm για την δεύτερη σειρά και +40 mm για την τρίτη). Ψηλά στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει το σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης SYNC 2 που διαθέτει λειτουργία με φωνητικές εντολές, ενώ στον έξτρα εξοπλισμό βρίσκουμε και την ηλεκτρικά ανοιγόμενη πίσω πόρτα.

Η γκάμα κινητήρων του νέου μεγάλου πολυμορφικού της Ford περιλαμβάνει στις βενζινοκίνητες επιλογές τον καινούριο 1.5 EcoBoost με απόδοση 160 ίππων και τον 2λιτρο EcoBoost με τους 240 ίππους, ενώ στους ντίζελ βρίσκουμε τον 2λιτρο TDCi με απόδοση 120, 150 και 180 ίππους και τον 2λιτρο biturbo TDCi με 210 ίππους.

Τέλος, το νέο Galaxy μπορεί να εφοδιαστεί με όλα τα σύγχρονα μέσα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, όπως προβολείς Dynamic LED, πίσω πλευρικοί αερόσακοι, ενεργό cruise control, αναγνώριση πινακίδων και πολλά άλλα.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube