Η Ford θα αντικαταστήσει τα Mondeo, S-MAX και Galaxy με ένα crossover

Η Ford θα αντικαταστήσει τα Mondeo, S-MAX και Galaxy με ένα crossover

Θα συνδυάζει τις αρετές των SUV με χαμηλότερη κατανάλωση και ρύπους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Autocar, η Ford σκοπεύει να αντικαταστήσει τα Mondeo, S-MAX και Galaxy με ένα νέο crossover station wagon μοντέλο που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2021. Η εικόνα που βλέπετε είναι ένα ψηφιακά επεξεργασμένο σχέδιο το οποίο μας δείχνει πως θα μπορούσε να μοιάζει υποθετικά ένα μεσαίο crossover της Ford.

Εκτός από την αγορά της Ευρώπης, το νέο crossover που παρομοιάζεται με ανταγωνιστή του Subaru Outback θα διατεθεί και στη Βόρεια Αμερική και θα απευθύνεται σε οικογένειες που θέλουν ένα ευρύχωρο και άνετο μοντέλο με υψηλή θέση οδήγησης που θα προσφέρει μειωμένη κατανάλωση σε σύγκριση με τα SUV (λόγω καλύτερης αεροδυναμικής).

Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα C2 της Ford η οποία χρησιμοποιείται ήδη από το Focus και αναμένεται να φιλοξενήσει ένα μεγάλο εύρος μοντέλων από το νέο Fiesta μέχρι το νέο Edge, με το εμπρός της μέρος να χρησιμοποιείται και στα μελλοντικά Transit και Tourneo. Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τα νέα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου της Ford όπως και το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V. Όσο για την πιθανή τετρακίνηση, αυτή ίσως υποκατασταθεί από ένα σύστημα ελέγχου της ροπής στους εμπρός τροχούς που θα επιτρέπει στο crossover να κινείται και σε ήπιες εκτός δρόμου διαδρομές.

Ford Mondeo facelift

Πριν από ένα χρόνο, ο Jim Farley, πρόεδρος για τους τομείς της τεχνολογίας και της στρατηγικής στη Ford, είχε δηλώσει πως η εταιρεία θα μετακινηθεί από τα συμβατικά αυτοκίνητα σε αμαξώματα "utility" και μεσαία απόσταση από το έδαφος, τα οποία προσφέρουν την πρακτικότητα και τα υπόλοιπα οφέλη των SUV χωρίς το μειονέκτημα της υψηλότερης κατανάλωσης και αυξημένων ρύπων. Η Ford χρειάζεται τέτοιου είδους μοντέλα στη γκάμα της καθώς είναι πολύ δύσκολο να ικανοποιήσει τους αυστηρούς κανονισμούς ρύπων της Ευρώπης προσφέροντας μόνο SUV.

Η ανάγκη για αντικατάσταση της οικογένειας μεσαίων της Ford είναι επιτακτική μετά από τις περσινές πωλήσεις στην αγορά της Ευρώπης που διαμορφώθηκαν αρκετά χαμηλά, με 50.000 Mondeo, 24.000 S-Max και 12.000 Galaxy. Με την ακύρωση των S-MAX και Galaxy, θα μπει ένα οριστικό τέλος στα πολυμορφικά μοντέλα της Ford, μιας και η παραγωγή των B-MAX, C-MAX και Grand C-MAX θα σταματήσει στο τέλος του καλοκαιριού.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube