Η νέα BMW Μ5 και σε Touring;

Η νέα BMW Μ5 και σε Touring;

O CEO της BMW M ανέφερε ότι ίσως δούμε μια M5 Touring να δοκιμάζεται στο Nürburgring, φουντώνοντας έτσι τις φήμες ότι η νέα M5 θα είναι διαθέσιμη και σε στέισον αμάξωμα.

BMW Μ5

Στις αρχές του καλοκαιριού το αγωνιστικό παρακλάδι της BMW παρουσίασε για πρώτη φορά στην ιστορία της Μ3, την M3 Touring προσφέροντας στο κοινό ένα αντίπαλο δέος απέναντι στο Audi RS4 Avant. Απ' ότι φαίνεται όμως, αυτό δεν θα είναι και το μοναδικό hot στέισον που θα δούμε από τους Βαυαρούς, οι οποίοι εξετάζουν σοβαρά και το ενδεχόμενο επιστροφής της M5 Touring.

Συγκεκριμένα, ο CEO της BMW M, Frank van Meel, όταν ρωτήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη για μια πιθανή επιστροφή της M5 Touring, απάντησε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να «έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και όταν θα δείτε κάτι σαν και αυτό να δοκιμάζεται στο Nürburgring, τότε το μοντέλο θα μπει στην παραγωγή». Κι όλα αυτά δείχνοντας μια Ε34 Μ5 Touring που έτυχε να βρίσκεται κοντά του.

 

BMW Μ5

Τόνισε επίσης ότι όλο και περισσότεροι ντίλερς και πελάτες της μάρκας στις ΗΠΑ ζητούν ένα στέισιον μοντέλο, μιας και εκεί οι 3 Series και 5 Series κυκλοφορούν αποκλειστικά ως σεντάν και αυτό είναι αυτό κάτι που ο κατασκευαστής λαμβάνει υπόψιν.

Η νέα M5 με κωδική ονομασία G90 έχει απαθανατιστεί ήδη από το φακό σε στάδιο εξέλιξης και κάτω από το καπό της θα βρίσκεται το plug-in υβριδικό σύστημα που έκανε ντεμπούτο με τη νέα BMW XM

BMW Μ5

Θυμίζουμε ότι η τελευταία γενιά της M5 Touring με κωδική ονομασία Ε61 βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το 2010. Κάτω από καπό της βρισκόταν ένας ατμοσφαιρικός V10 με 507 PS, κόφτη στις 8.250 rpm και μαγευτικό ήχο. Η ισχύς περνούσε στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου μονού συμπλέκτη με επτά σχέσεις και η τελική της ταχύτητα άγγιζε τα 305 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube