Eπίσημο: Νέα BMW M3 Touring [video]

Eπίσημο: Νέα BMW M3 Touring [video]

Το αγωνιστικό παρακλάδι της BMW παρουσίασε την πρώτη M3 Touring. Με 510 PS, τετρακίνηση και χώρο αποσκευών έως 1.510 lt είναι το απόλυτο οικογενειακό σπορ αυτοκίνητο.

Μετά από πολλά teasers, η πρώτη BMW M3 Touring είναι γεγονός. Θυμίζουμε ότι εφέτος, η BMW M γιορτάζει μισό αιώνα παρουσίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και στα αυτοκίνητα επιδόσεων. Στο πλαίσιο των εορτασμών η γερμανική εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει διάφορα μοντέλα και έτσι, λίγες μέρες μετά από τα αποκαλυπτήρια της σκληροπυρηνικής M4 CSL, σειρά έχει η πρώτη M3 με στέισον αμάξωμα. 

Εξωτερικά, το νέο μοντέλο διατηρεί τη σχεδίαση που συναντάμε στην M3. Ωστόσο, εξαιτίας του στέισον αμαξώματος, το πίσω μέρος είναι ολοκαίνουργιο με την τετραπλή απόληξη εξάτμισης και τον διαχύτη να τραβάνε τα βλέμματα. Για εύκολη πρόσβαση στο χώρο αποσκευών, το πίσω κρύσταλλο ανοίγει ξεχωριστά, αποκαλύπτοντας τα 510 lt χωρητικότητας. Βέβαια, με την αναδίπλωση της πίσω σειράς καθισμάτων η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.510 lt. Η Μ3 Touring πατάει στην άσφαλτο με σφυρήλατες ζάντες 19" εμπρός και 20" πίσω.

BMW M3 Touring

Περνώντας στο εσωτερικό, στο ταμπλό ξεχωρίζει το BMW Curved Display που αποτελείται από δύο οθόνες διαγωνίου 12,3" και 14,9" και διαθέτει ειδικά γραφικά μιας και έχουμε να κάνουμε με μοντέλο M. Μπροστά του, ο οδηγός αντικρίζει και το BMW Head-up Display το οποίο έχει δεχτεί τις απαραίτητες πινελιές για την περίσταση. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται δερμάτινα καθίσματα M Sport τα οποία είναι θερμαινόμενα, διαθέτοντας παράλληλα λειτουργίες μνήμης. Προαιρετικά, υπάρχουν τα M Carbon καθίσματα τα οποία εξοικονομούν 9,6 kg. 

Kάτω από το καπό της, η BMW M3 Touring φιλοξενεί τον γνωστό 3.0 lt 6κύλινδρο σε σειρά απόδοσης 510 PS και 650 Νm που γνωρίσαμε στη M3 Competition. H ισχύς περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου σασμάν οκτώ σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης M xDrive. To τελευταίο, δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να μετατρέψει το γερμανικό στέισον, σε πισωκίνητο τέρας. To σπριντ για τα 100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,6" και το 0-200 km/h σε λιγότερο από 13". Η τελική ταχύτητά της είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h. Για εκείνους που τα 250 km/h δεν ακούγονται αρκετά, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του Μ Driver’s Package που αυξάνει τη τελική ταχύτητα στα 280 km/h.

BMW M3 Touring

Όπως είναι φυσικό, η BMW M, δεν έβαλε το χεράκι της μόνο στην εμφάνιση και στον κινητήρα. Έτσι, το νέο μοντέλο εξοπλίζεται με ρυθμιζόμενη ανάρτηση Adaptive M και το σύστημα διεύθυνσης μεταβλητού βήματος M Servotronic. Παράλληλα, ο οδηγός είχε τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε δύο διαφορετικά επίπεδα αίσθησης στο πεντάλ του φρένου. Εάν κάποιος σκοπεύει να οδηγήσει την M3 Touring στην πίστα, υπάρχει η προαιρετικά η δυνατότητα επιλογής κεραμικών φρένων M Carbon.

Η νέα M3 Touring θα μπει στη παραγωγή το Νοέμβριο στο εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα φτάσουν στους αγοραστές τους στις αρχές του 2023, με την τιμή αγοράς να μην έχει ανακοινωθεί προς το παρόν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube