Audi RS 5 Competition και Competition Plus, για πιο πιπεράτη γεύση

Audi RS 5 Competition και Competition Plus, για πιο πιπεράτη γεύση

To inglolstadt ανακοίνωσε τα πακέτα Competition και Competition Plus για τα Audi RS4 Avant, Audi RS5 και Audi RS5 Sportback για πιο δυναμική συμπεριφορά και εμφάνιση.

Oι αγοραστές των RS4 Avant, RS5 και RS5 Sportback μπορούν πλέον να αναβαθμίσουν τα μοντέλα τους επιλέγοντας τα πακέτα της Audi, Competition και Competition Plus.

Τα πακέτα εξοπλίζουν τα μοντέλα με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις coilover που μειώνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 10 mm, ενώ οι αγοραστές εάν το επιθυμούν μπορούν να χαμηλώσουν το αυτοκίνητο κατά ένα πόντο ακόμα. Πράγμα που σημαίνει ότι η απόσταση από το έδαφος μπορεί να μειωθεί κατά δύο πόντους συγκριτικά με τα στάνταρ RS4 Avant και RS5. Επιπλέον, η ανάρτηση είναι πιο σφιχτή αλλά η Audi υπόσχεται ότι παρέχει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε άνεση και σπορ οδική συμπεριφορά.

Audi RS4 Avant

Στον πίσω άξονα έχει προστεθεί το διαφορικό quattro. Παράλληλα, το λογισμικό του αυτόματου κιβωτίου, της ECU και του ABS έχουν αναβαθμιστεί. Το έργο της ακινητοποίησης αναλαμβάνουν κεραμικά φρένα τα οποία σύμφωνα με τον κατασκευαστή μειώνουν την απόσταση φρεναρίσματος 100-0 km/h κατά 2 m. Επίσης, το πακέτο περιλαμβάνει λάστιχα Pirelli Corsa P Zero, ενώ το σπορ σύστημα εξάτμισης RS με μαύρες ματ απολήξεις σε συνδυασμό με τη μειωμένη ηχομόνωση στην καμπίνα στέλνει στα αυτιά του οδηγού περισσότερο ήχο από τον 2,9 lt twin-turbo V6.

Τα πακέτα Audi RS Competition και Audi RS Competition Plus αφήνουν το σύστημα κίνησης ανέγγιχτο.

Ο διτούρμπινος βενζινοκινητήρας V6 των 2,9 λίτρων του Audi RS 5 εξακολουθεί να αποδίδει 450 ίππους και 600 Nm. Αλλά οι προσαρμογές στα ηλεκτρονικά και η αφαίρεση μονωτικών υλικών που το ελαφρώνουν κατά 8 kg βελτιώνουν τις επιδόσεις. Έτσι, το σπριντ από στάση στα 100 km/h έχει κέρδος 0,1”, κατεβαίνοντας στα 3,8”, ενώ ο κόφτης της τελικής ανέβηκε κατά 40 km/h για να μπορεί το αυτοκίνητα να πιάνει τα 290 km/h.

Audi RS5

Στο κομμάτι της εμφάνισης, εξωτερικά, τα πακέτα περιλαμβάνουν ζάντες 20", λογότυπους σε μαύρη απόχρωση, προβολείς Matrix LED και λεπτομέρειες από ανθρακόνημα. Στο εσωτερικό, συναντάμε πινελιές από μαύρη λάκκα και σπορ καθίσματα RS.

Η αναβάθμιση για πακέτο Competition κοστίζει στη Γερμανία €7.875 και για το πακέτο Competition Plus €11.875 με ΦΠΑ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube