Η Jeep φέρνει το Gladiator στην Ευρώπη

Η Jeep φέρνει το Gladiator στην Ευρώπη

Θα είναι διαθέσιμο από τον επόμενο χρόνο - Η εταιρεία γενικεύει την «επίθεσή» της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η Jeep θα φέρει το νέο της pick-up, το Gladiator, στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά, ενώ στα σχέδιά της περιλαμβάνεται και το λανσάρισμά του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το αυτοκίνητο, το οποίο βασίζεται στο νέο Wrangler, αποκαλύφθηκε στα τέλη του περασμένου έτους και η ευρωπαϊκή καριέρα του δεν ήταν σαφής. Ωστόσο, ο προϊστάμενος της Jeep στην Ευρώπη, ο Jeff Hines, επιβεβαίωσε στο Autocar ότι είχε ληφθεί η απόφαση να ξεκινήσουν οι πωλήσεις του στη Γηραιά Ηπειρο

«Δεν θα είναι μεγάλοι όγκοι, αλλά οι πελάτες αντιδρούν θετικά στην ιδέα να διατίθεται στην Ευρώπη», είπε. 

Το Gladiator θα φτάσει σε μια στιγμή που η πορεία της Jeep στην Ευρώπη είναι πολύ καλή. Οι 170.000 πωλήσεις της το περασμένο έτος σηματοδότησε μια αύξηση πάνω από 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και κατέστησε τη μάρκα πιο ισχυρή από τη Land Rover. Τα μοντέλα της με τις καλύτερες πωλήσεις είναι το Renegade και το Compass και στο άμεσο μέλλον και τα δύο θα είναι διαθέσιμα ως plug-in hybrid.

Σε ερώτηση για το πώς βλέπει το μέλλον της εταιρείας στην Ευρώπη, ειδικά τώρα που ξεπέρασε σε πωλήσεις την Land Rover ο Hines δήλωσε βέβαιος πως μπορούν να κινηθούν ακόμη πιο ψηλά αν μείνουμε πιστοί στις αξίες της φίρμας. 

Προς το παρόν πάντως, το νέο Wrangler θα ξεκινήσει σύντομα τις πωλήσεις του στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αναμένεται να γίνει το τρίτο best-seller μοντέλο της Jeep.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube