Επίσημο: Νέο Jeep Gladiator [video]

Επίσημο: Νέο Jeep Gladiator [video]

H πολυαναμενόμενη -για τις ΗΠΑ κυρίως - pickup έκδοση του Wrangler παρουσιάστηκε στο Λος Αντζελες.

Μετά από πολλούς μήνες κυοφορίας και ακόμη περισσότερους κατά τους οποίους οι φήμες και τα προσχέδια οργίαζαν, αποκαλύφθηκε το Jeep Gladiator.
Στην ουσία πρόκειται για ένα ελαφρύ ανοικτό τετραθέσιο φορτηγό, διπλοκάμπινο βεβαίως, που η εταιρεία ελπίζει να κάνει λαμπρή καριέρα στις ΗΠΑ και σε χώρες όπου τα αυτοκίνητα του είδους είναι συνυφασμένα με το livestyle.

Η πρώτη ματιά για τον ευρωπαίο ασυνήθιστο σε τέτοιου είδους αυτοκίνητα, παραπέμπει σε ένα Wrangler με καρότσα, όπως ο… μονομάχος είναι –ειδικά για τους της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού – κάτι πολύ περισσότερο. Είναι το αυτοκίνητο που ταιριάζει στην καθημερινότητα των ΗΠΑ (δεν μιλάμε για Νέα Υόρκη ή Ουάσινγκτον) και που έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία η εταιρεία θέλει να δηλώσει παρούσα στις εξελίξεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ιθύνοντες της Jeep στις ΗΠΑ θεωρούν ότι το Gladiator για τη δική τους αγορά θα είναι ένα Best Seller.

Η εμφάνισή του μένει πιστή στο προφίλ της νέας γενιάς του Wranger, με τη γνωστή μάσκα-ταυτότητα της εταιρείας, που ενσωματώνει τα φώτα ημέρας και τα φλας στα φτερά. Πίσω από τον χώρο των επιβατών υπάρχει ο χώρος φόρτωσης που έχει μήκος λίγο μεγαλύτερο από 1,5 μέτρο.
Το Jeep Gladiator προσφέρεται με χειροκίνητη αναδιπλούμενη μαλακή κορυφή, σκληρή με αφαιρούμενα πλαίσια αλλά και ηλεκτρική αναδιπλούμενη και εκδόσεις σε Sport, Rubicon και Unlimited.

Επιπλέον έχει πλαίσιο τύπου σκάλας και άκαμπτους άξονες, ενώ το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.
Στο εσωτερικό η εικόνα πάντως είναι ίδια με αυτήν του Wrangler, με τον χώρο επιβατών να έχει πολλαπλές δυνατότητες διαμόρφωσης ανάλογα με τη χρήση που θέλει κάθε φορά ο οδηγός ή το φορτίο που θέλει να μεταφέρει.  

Η βασική έκδοση για τις ΗΠΑ φορά τον κινητήρα Pentastar V6 3.600 κ.εκ. των 285 ίππων της Chrysler, ο οποίος συνδυάζεται με ένα νέο εξατάχυτο χειροκίνητο (και προαιρετικό αυτόματο οκτατάχυτο) κιβώτιο. Παράλληλα υπάρχει και ο κινητήρας 3.0 EcoDiesel V-6 των 260 ίππων, αλλά και ο υπερτροφοδοτούμνεος τετρακύλινδρος δίλιτρος των 270 ίππων.  Η μετάδοση γίνεται με τα συστήματα Command-Trac και Rock-Trac 4×4, τρίτης γενιάς με άξονες Dana 44, Tru-Lock electric εμπρός και πίσω μπλοκέ, ή Trac-Lok διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και 33άρια ελαστικά off road.

Η διάθεσή του στην αγορά αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2019.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube