Η BMW 1 Series θα συνεχίσει ως ηλεκτρική

Η BMW 1 Series θα συνεχίσει ως ηλεκτρική

Την ώρα που τα περισσότερα κόμπακτ χάτσμπακ χάνονται η τείνουν να μετατραπούν σε SUV, η BMW 1 Series θα διατηρήσει την ταυτότητά της, προσαρμοζόμενη πάντα στις ηλεκτρικές απαιτήσεις της εποχής.

BMW 1 Series

Η BMW 1 Series, αναμένεται να δεχθεί μία μικρή ανανέωση μέσα στο 2024, για να μπορέσει να παραμείνει επίκαιρη και να συνεχίσει την επιτυχημένη εμπορική της πορεία, μετά από πέντε συναπτά έτη στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αυτή η ανανέωση σηματοδοτεί ταυτόχρονα το κύκνειο άσμα του μοντέλου των Βαυαρών; Η απάντηση είναι όχι, μιας και η Ilka Horstmeier, μέλος της διοίκησης της BMW AG, άφησε να εννοηθεί ότι μπορούμε να περιμένουμε μια BMW i1 προς το τέλος της δεκαετίας.  

«Πρώτα από όλα, λειτουργούμε στην premium κατηγορία, οπότε υπάρχει διαφορά στους πελάτες, διαφέρουν από εκείνους άλλων κατηγοριών. Όμως η προσοχή μας είναι εστιασμένη σε όλη τη γκάμα, και όχι μόνο στα κορυφαία μοντέλα μας» παραδέχτηκε μιλώντας στο ιταλικό περιοδικό Quattroruote.

Η BMW 1 Series, αναμένεται να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της ως ηλεκτρική, ερχόμενη στην αγορά περί το 2030

BMW Series 1

«Θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας αυτοκίνητα από τη 1 Series και τη ΜΙΝΙ, μέχρι τη Rolls-Royce. Για αυτόν τον λόγο έχουμε προσφορές από πελάτες σε όλες τις κατηγορίες. Πιστεύω ειλικρινά πως όλοι στην premium κατηγορία πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν μια BMW», πρόσθεσε.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει ήδη τις ηλεκτρικές πλατφόρμες για να βασίσει τον ηλεκτρικό διάδοχο της 1 Series, από τις τρέχουσες BMW iX1 και iX2, καθώς επίσης και από τα ολοκαίνουρια MINI Cooper και Countryman. Φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την επερχόμενη αρχιτεκτονική Neue Klasse που θα κάνει πρεμιέρα το 2025.

Ilka Horstmeier

Όπως όμως τόνισε η Horstmeier, πολλά θα εξαρτηθούν από τις μπαταρίες, τόσο από την άποψη της μείωσης του κόστους, όσο και από την αυτονομία που αυτές θα εξασφαλίσουν. Μαζί με την επέκταση του δικτύου φορτιστών, η BMW θέλει να προσφέρει μεγάλο εύρος επιλογών ανάμεσα σε μικρότερες και μεγαλύτερες μπαταρίες, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου αγοραστή.

Στόχος των Βαυαρών είναι να προσφέρουν σε προσιτή τιμή το entry-level μοντέλο τους (με την μικρότερη μπαταρία) απευθυνόμενοι κυρίως σε όσους θέλουν τον premium χαρακτήρα της BMW για τις μετακινήσεις του στο κλεινόν άστυ.

Έτσι λοιπόν, η ηλεκτρική εκδοχή της BMW 1 Series , αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια, θα τεθεί αντιμέτωπη με μοντέλα όπως η εξηλεκτρισμένη A-Class, το ηλεκτρικό Α3 και DS4, τη νέα Lancia Delta και την (φημολογούμενη) Alfa Romeo Giulietta.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube