Neue Klasse BMW απευθείας για Κίνα

Neue Klasse BMW απευθείας για Κίνα

Η BMW επιβεβαίωσε ότι τα σχέδια των ηλεκτρικών οχημάτων Neue Klasse που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι τα ίδια για όλες τις χώρες.

BMW

Ενώ η Ευρώπη, η Ασία, η Αμερική και η Αυστραλία θα έχουν μια πανομοιότυπη γκάμα μοντέλων, η BMW έχει ήδη ομάδες που ασχολούνται με τη δημιουργία οχημάτων Neue Klasse που θα είναι αποκλειστικά για την κινεζική αγορά, επιβεβαίωσε ο CEO, Oliver Zipse.

«Δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά σήμερα, αλλά η BMW Design Shanghai εργάζεται ήδη σε ειδικά σχέδια και λειτουργίες για μοντέλα της Νέας Κατηγορίας ειδικά για την Κίνα», αποκάλυψε ο Zipse στους παρευρισκόμενους στο Παγκόσμιο Συνέδριο Οχημάτων Νέας Ενέργειας, σύμφωνα με το Automobilwoche.

Πάνω από το 33% των πωλήσεων της BMW αφορά την αγορά της Κίνας

BMW

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι θα γίνει με τα κινεζικά EV στην Ευρώπη;

Η παραγωγή των αυτοκινήτων Neue Klasse της BMW πρόκειται να ξεκινήσει στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας το 2025, ακολουθούμενη από το Μόναχο της Γερμανίας και τη Σενγιάνγκ της Κίνας το 2026. Παράλληλα και το εργοστάσιο στο Σαν Λουίς Ποτίσι στο Μεξικό,στοχεύει στην κατασκευή οχημάτων Neue Klasse το 2027.

O Zipse δεν επεκτάθηκε στο πόσο διαφορετικά θα είναι τα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν μόνο στην Κίνα. Δεν θα πρέπει να αμελήσουμε το γεγονός ότι πάνω από το 33% των πωλήσεων της BMW πραγματοποιείται στην Κίνα, πιστοποιώντας τη δημοφιλία της μάρκας στη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη. Επομένως λοιπόν δεν πρέπει να μας προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι η BMW προσαρμόζει την εμφάνιση των αυτοκινήτων της για τους αγοραστές της περιοχής. Τα οχήματα Neue Klasse μόνο στην Κίνα σίγουρα δεν θα είναι τα πρώτα BMW που έχουν σχεδιαστεί για τη χώρα και δεν θα είναι διαθέσιμα στις υπόλοιπες, εκτός Κίνας αγορές.

BMW i3

Πέρυσι, για παράδειγμα, οι Βαυαροί αποκάλυψαν την i3 eDrive35L, μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση της Σειράς 3 που δεν τέθηκε προς πώληση στην αγορά της δύσης. Η συνέχεια δόθηκε φέτος με την ανακοίνωση μιας έκδοσης με μακρύ μεταξόνιο της νέας Σειρά 5. Άλλα αυτοκίνητα που προσφέρονται μόνο στην Κίνα με την πάροδο των ετών περιλαμβάνουν μια έκδοση σεντάν της ευρωπαϊκής Σειράς 1 και μια Σειρά 3 με μακρύ μεταξόνιο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube