Εγκαινιάστηκε το νέο κέντρο εκπαίδευσης του BMW Group

Εγκαινιάστηκε το νέο κέντρο εκπαίδευσης του BMW Group

Το νέο κέντρο εκπαίδευσης του BMW Group στο Debrecen της Ουγγαρίας είναι γεγονός.

BMW Group Training Centre

Το BMW Group επενδύει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ στις εγκαταστάσεις όπου το 2025 θα ξεκινήσει η παραγωγή της Neue Klasse. Ως εκ τούτου λοιπόν, η κατάρτιση εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης είναι βαρύνουσας σημασίας.

Αυτή την υψηλού επιπέδου κατάρτιση υπόσχεται να προσφέρει το υπερσύγχρονο κέντρο εκπαίδευσης του BMW Group στο Debrecen της Ουγγαρίας. Η νέα αυτή μονάδα αναμένεται να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για την παραγωγή της Neue Klasse, η οποία θα εξοπλίζει την επόμενη γενιά των μοντέλων της BMW, συνδυάζοντας την καινοτόμο δύναμη της εταιρείας στους κομβικούς τομείς της ηλεκτροκίνησης, της ψηφιοποίησης και της κυκλικότητας.

Η τελευταία επένδυση των Βαυαρών αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ, με τη συνολική επιφάνεια του εργοστασίου να φτάνει τα 6.500 τ.μ. Εκεί λοιπόν, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου, καθώς επίσης και οι μαθητευόμενοι του προγράμματος διττής εκπαίδευσης θα αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την παραγωγή της νέας γενιάς μοντέλων

To νέο κέντρο εκπαίδευσης του BMW Group στο Debrecen της Ουγγαρίας κόστισε στους Βαυαρούς περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια

BMW Group Training Centre

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων η Ilka Horstmeier μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, People & Real Estate, Labour Relations Director, τόνισε: «Η Neue Klasse είναι η υπόσχεσή μας για το μέλλον, διότι μας δίνει την ευκαιρία να επανεξετάσουμε πλήρως την κινητικότητα και τη συνεργασία. Με την έναρξη του προγράμματος μαθητείας των πρώτων 100 ατόμων υπογραμμίζουμε τη σημασία της εκπαίδευσης και της κατάρτισης».

Μέχρι το 2025, ο αριθμός των μαθητευομένων θα ανέλθει συνολικά σε 300, κάτι που το καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα κατάρτισης του είδους σε όλη την Ουγγαρία. Το πρόγραμμα παρέχεται σε συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Debrecen προσφέρει στους μαθητευόμενους την ευκαιρία να αποκτήσουν δεξιότητες χρήσιμες για ολόκληρη την καριέρα τους.

Πρόκειται για ένα τριετές πρόγραμμα σπουδών στους τομείς της μηχατρονικής, της ηλεκτρονικής, της μηχατρονικής αυτοκινήτων και των συστημάτων και εφαρμογών πληροφορικής (ΙΤ).  Τομείς που αναμφίβολα θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο στην κατασκευή των νέων αυτοκινήτων στο μέλλον.

BMW Group Training Centre

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι μαθητευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να συνάψουν σύμβαση εργασίας με το BMW Group ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Εκτός από τις πρωτοβουλίες για μαθητευόμενους και ασκούμενους και την προσφορά νέων ευκαιριών απασχόλησης, το BMW Group θα συνεργαστεί με τοπικά και περιφερειακά πανεπιστήμια για την υποστήριξη και υλοποίηση έργων που σχετίζονται με την τέχνη και τον πολιτισμό, διευρύνοντας έτσι το κοινωνικό του αποτύπωμά.

Το κέντρο εκπαίδευσης στο εργοστάσιο του BMW Group στο Debrecen  είναι ένα από τα πρώτα πλήρως ολοκληρωμένα κτίρια στην περιοχή των 400 εκταρίων που βρίσκεται σε λειτουργία. Επιπροσθέτως, το εργοστάσιο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε ως iFACTORY. Θα είναι το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής στον κόσμο που θα τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου με ενέργεια απαλλαγμένη από ορυκτά καύσιμα.

Ένα σημαντικό μέρος της απαιτούμενης ενέργειας θα παράγεται από ένα φωτοβολταϊκό σύστημα 50 εκταρίων απευθείας στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Το εργοστάσιο έχει σχεδιαστεί για παραγωγική ικανότητα 150.000 αυτοκινήτων ετησίως.

  
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube