Honda Civic Type R: Backstage από τις δοκιμές στην Suzuka

Honda Civic Type R: Backstage από τις δοκιμές στην Suzuka

H Honda έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Civic Type R, το οποίο βρέθηκε στην πίστα της Suzuka για δοκιμές εξέλιξης.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ένα καμουφλαρισμένο Honda Civic Type R είχε εντοπιστεί να γράφει χιλιόμετρα στην πίστα του Nürburgring.

Όπως φαίνεται όμως, η Honda δεν περιορίζει την εξέλιξη του νέου μοντέλου της μόνο στην γερμανική πίστα και δημοσίευσε μια συλλογή από φωτογραφίες του νέου Civic Type R να δοκιμάζεται στην θρυλική Suzuka στην Ιαπωνία. 

Honda Civic Type R

Μπορεί οι εικόνες να μην συνοδεύονται από νέες πληροφορίες για τη νέα γενιά του καυτού χάτσμπακ, αλλά σίγουρα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι λίγες οι φορές που ένας κατασκευαστής μας δίνει την δυνατότητα να πάρουμε μια γεύση του τι συμβαίνει πίσω από τις δοκιμές εξέλιξης ενός νέου μοντέλου σε περιβάλλον πίστας.

Υπενθυμίζουμε πως η 6η γενιά του Type-R, με κωδική ονομασία FL, θα εφοδιάζεται με τον ίδιο δίλιτρο V-TEC Turbo κινητήρα του προηγούμενου FK8, με ελαφρώς αυξημένη απόδοση έναντι των 320 PS.

Παράλληλα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα βασίζεται σε ένα νέο πιο στιβαρό πλαίσιο και θα έχει ακόμα μεγαλύτερο μεταξόνιο, στοιχεία που αναμένεται να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ήδη εξαιρετική συμπεριφορά του.

Honda Civic Type R

Ο κατασκευαστής από την Ιαπωνία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ακριβής ημερομηνία για το ντεμπούτο του. Αυτό που γνωρίζουμε προς το παρών είναι ότι θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2022.

Όσο για τη Suzuka, σχεδιάστηκε αρχικά σαν πίστα δοκιμών της Honda. Πλέον ανήκει στην Mobilityland, θυγατρική εταιρία του κατασκευαστή. Έχει μήκος 5,8 km, αποτελείται από 18 στροφές και έχει φιλοξενήσει δεκάδες Grand Prix της Formula 1 και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube