Honda: Γράφει χιλιόμετρα στο Nürburgring το νέο Type-R [video]

Honda: Γράφει χιλιόμετρα στο Nürburgring το νέο Type-R [video]

Στην αγαπημένη του πίστα βρέθηκε το νέο Honda Civic Type-R και όπως μπορούμε να δούμε από τα περάσματά του, έρχεται με άγριες διαθέσεις…

Έναν μήνα μετά τις πρώτες του δοκιμές στην πίστα του Nardo της Ιταλίας, η κορυφαία έκδοση Type-R του 11ης γενιάς Civic συνεχίζει να συγκεντρώνει τα βλέμματα, αυτή τη φορά στη διάσημη Γερμανική πίστα του Nürburgring.

Σε αυτή την πίστα θυμίζουμε, το Type-R προηγούμενης γενιάς κατείχε για αρκετό καιρό τον τίτλο του πιο γρήγορου προσθιοκίνητου αυτοκινήτου με χρόνο 7’43”80, έναν τίτλο που απώλεσε από το ειδικής έκδοσης Renault Megane R.S. Trophy-R τον Απρίλιο του 2019.

Type_R

Η Ηonda επιστρέφει λοιπόν με το νέο της «όπλο» στη συγκεκριμένη πίστα πραγματοποιώντας σε πρώτη φάση δοκιμές εξέλιξης, με τον φακό να καταγράφει ορισμένα περάσματά του. Αν και δεν υπάρχει για την ώρα τουλάχιστον κάποιος καταγεγραμμένος χρόνος, το νέο Type-R δείχνει να έχει άγριες διαθέσεις όπως φαίνεται από το σχετικό βίντεο.

Type R 2022 Rear

Υπενθυμίζουμε πως η 6η γενιά του Type-R με κωδική ονομασία FL, θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2022 και θα εφοδιάζεται με τον ίδιο δίλιτρο V-TEC Turbo κινητήρα του προηγούμενου FK8, με ελαφρώς αυξημένη απόδοση έναντι των 320 PS.

Παράλληλα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βασίζεται σε ένα νέο πιο στιβαρό πλαίσιο και θα έχει ακόμα μεγαλύτερο μεταξόνιο, στοιχεία που αναμένεται να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τη συμπεριφορά του και να του εξασφαλίσουν τα 3,9" που "ψάχνει" για να ανακτήσει και πάλι τον τίτλο του…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube