Hennessey Deep Space, 6τροχο ηλεκτρικό με 2.400 ίππους!

Hennessey Deep Space, 6τροχο ηλεκτρικό με 2.400 ίππους!

Εάν το Venom F5 σας φαίνεται αδιάφορο σχεδιαστικά, η αμερικανική εταιρεία ετοιμάζει κάτι ακόμα πιο σπέσιαλ. Το πρότζεκτ Hennessey Deep Space με έξι τροχούς και εσωτερική διαμόρφωση τεσσάρων θέσεων σε διάταξη διαμαντιού!

Το όλο πρόγραμμα του Αμερικανού κατασκευαστή ονομάζεται Hennessey Deep Space και, εάν όλα πάνε καλά, θα οδηγήσει σε ένα πολύ ιδιαίτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, για όλην την οικογένεια. Ο στόχος είναι κάτι τέτοιο να περάσει στην παραγωγή το 2026. Όσο για το κόστος, θα κυμαίνεται γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ. 

Η εικόνα που δημοσιεύουμε προέρχεται από το αδελφό Autocar UK, το οποίο με τη σειρά του βασίστηκε σε επίσημα σκίτσα της Hennessey. Αυτό που αντικρύζετε είναι ένα τεράστιο Grand Tourer, με μήκος έξι μέτρων και με έξι τροχούς! Η μία πόρτα που έχει σε κάθε πλευρά ανοίγει προς τα πάνω και έχει αρκετή επιφάνεια για να προσφέρει πρόσβαση σε όλο το εσωτερικό. Όσο για το τελευταίο, φιλοξενεί μία πολύ ιδιαίτερη διαμόρφωση τεσσάρων θέσεων, σε τρεις διαδοχικές σειρές. Ο οδηγός, όπως και ο τελευταίος επιβάτης, κάθονται μόνοι τους, ενώ η μεσαία σειρά διαθέτει δύο καθίσματα. 

Hennessey Deep Space

Ο ίδιος ο John Hennessey ανέφερε στο Autocar πως χρόνια τώρα εξέταζε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά πάντα δυσκολευόταν με το βάρος και την επάρκεια των συσσωρευτών, έτσι ώστε να καλύψει τα στάνταρ που έθετε. «Τότε σκέφτηκα: Τι θα συμβεί αν δεν είναι ένα υπεραυτοκίνητο όπως το F5 και δεχθούμε ότι θα ζυγίζει κάτι περισσότερο από 1814 κιλά; Ίσως θα μπορούσε να είναι κάτι που μετέφερε περισσότερα από δύο άτομα».

Το πρότζεκτ Hennessey Deep Space θα χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε τροχό, έτσι ώστε να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ελκτική πρόσφυση.

Η συνολική ισχύς στην οποία στοχεύει το Hennessey Deep Space ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Οι άνθρωποι της εταιρίας όμως θεωρούν λογικό με τα σημερινά δεδομένα έκαστος ηλεκτροκινητήρας να αποδίδει περί τους 400 ίππους. Εάν καταλήξουν σε αυτές τις τιμές, τότε το μοντέλο τους θα είναι ισχυρότερο από τη Lotus Evija και το Pininfarina Battista.

Hennessey Deep Space

Ο Hennessey μάλιστα δεν δίστασε να το χαρακτηρίσει ως ένα «σύγχρονο αντίστοιχο της Bugatti Royale». Ένα μοντέλο με αυτονομία «μεγαλύτερη από οτιδήποτε άλλο υπάρχει». Μάλιστα, το πρώτο αντίτυπο έχει ήδη πωληθεί, σε κάποιον ο οποίος έχει ήδη στην κατοχή του ένα Venom F5.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube