Επίσημο: Pininfarina Battista [video]

Επίσημο: Pininfarina Battista [video]

Το νέο υπεραυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής με απόδοση 1.900 PS

H Automobili Pininfarina παρουσίασε στην Έκθεση Γενεύης το πολυαναμενόμενο Battista - ένα ηλεκτροκίνητο πολυτελές hyper performance GT περιορισμένης παραγωγής με απόδοση 1.900 PS και 234,5 kgm ροπής!

Το ισχυρότερο μοντέλο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ποτέ στην Ιταλία επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 2", από τα 0-300 km/h σε 12" και έχει τελική ταχύτητα 350 km/h. Επιπλέον, η μπαταρία 120 kWh προσφέρει αυτονομία 450 km.

Όπως θα έχετε μαντέψει ήδη από τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά, το σύστημα κίνησης με έναν ηλεκτροκινητήρα για κάθε τροχό προέρχεται από τη Rimac (το ίδιο χρησιμοποιείται και στο Rimac C_Two) ενώ τα ελαστικά είναι κατασκευασμένα ειδικά για το μοντέλο από την Pirelli. Πίσω από την εξέλιξη του Battista κρύβεται μια ομάδα έμπειρων μηχανικών που έχουν στο βιογραφικό τους μοντέλα όπως οι Bugatti Veyron και Chiron, Ferrari Sergio, Lamborghini Urus, McLaren P1, Mercedes AMG-Project One, Pagani Zonda και Porsche Mission E.

Pininfarina Battista

Το Battista είναι το πρώτο όχημα που εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από τον οίκο Pininfarina, και το πρώτο από μια γκάμα πολυτελών ηλεκτροκίνητων μοντέλων με τα σήματα της εταιρείας. Το όνομα του προέρχεται από τον ιδρυτή της φίρμας Battista, πατέρα του Sergio και παππού του Paolo που είναι και ο σημερινός πρόεδρος της εταιρείας.

Σχεδιαστικά, το μοντέλο έχει αρμονικές αναλογίες κεντρομήχανου υπεραυτοκινήτου με όμορφες καμπύλες, αεροδυναμικό σχήμα και ιδιαίτερες σχεδιαστικές λεπτομέρειες όπως τα πίσω φωτιστικά σώματα που μοιάζουν με αιωρούμενες λεπίδες οι οποίες σκεπάζονται από την διπλή ενεργή αεροτομή.

Pininfarina Battista

Συνολικά θα κατασκευαστούν 150 Pininfarina Battista ξεκινώντας από το 2020, με τιμή που θα ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ (προ φόρων). Ο κάθε τυχερός ιδιοκτήτης θα έχει την ευκαιρία να προσωποποιήσει το δικό του μοντέλο στα κεντρικά της Pininfarina SpA στο Cambiano. Στην Έκθεση Γενεύης η Automobili Pininfarina έχει τρία Battista σε διαφορετικές αποχρώσεις, αναδεικνύοντας το εύρος των επιλογών.

To 2020 θα είναι και η 90η επέτειος του ιταλικού οίκου Pininfarina που είναι υπεύθυνος μεταξύ άλλων για το σχεδιασμό πάνω από 100 μοντέλων της Ferrari.

Δείτε το video του Nico Rosberg κατευθείαν από τη Γενεύη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube