H νέα BMW i7 δοκιμάζεται σε ακραίες χειμερινές συνθήκες [video]

H νέα BMW i7 δοκιμάζεται σε ακραίες χειμερινές συνθήκες [video]

H γερμανική εταιρεία δημοσίευσε τις πρώτες επίσημες εικόνες της νέας BMW i7, με το νέο ηλεκτρικό της μοντέλο που θα λανσαριστεί το 2022 να δοκιμάζεται στις ακραίες χειμερινές συνθήκες της παγωμένης Σουηδίας.

Η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας BMW i7, με το υπό εξέλιξη ηλεκτρικό μοντέλο να δοκιμάζεται στους παγωμένους δρόμους της Σουηδίας. 

Οι Βαυαροί έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι η νέα ηλεκτρική μπερλίνα BMW i7 θα χρησιμοποιεί την πέμπτη γενιά του συστήματος eDrive το οποίο βρίσκεται προς το παρόν στην iX. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR, η οποία ήδη φιλοξενεί ηλεκτρικά μοντέλα όπως η iX και η i4 αλλά και συμβατικά όπως η νέα 2 Series Coupé

BMW i7

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τεχνικά χαρακτηριστικά της i7 αλλά αναμένεται να είναι παραπλήσια με αυτά της BMW iX.

Θυμίζουμε ότι το ηλεκτρικό SUV κινείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία στην έκδοση xDrive50 παράγουν συνολικά 523 PS. Το σπριντ για τα 100 km/h έρχεται σε 4,6'' και επιταχύνει μέχρι την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική των 200 km/h. 

Όπως και το iX έτσι και η ηλεκτρική ναυαρχίδα της BMW εικάζεται ότι θα διατίθεται αρχικά στις εκδόσεις xDrive40 και xDrive50 με την κορυφαία έκδοση M60 των 600 PS να ακολουθεί.

BMW i7

Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 105,2 kWh της έκδοσης xDrive50 προσφέρει στο iX αυτονομία της τάξης των 600 km. Το i7 μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία δεδομένης της πιο αεροδυναμικής σχεδίασης του.

Η κορυφαία ποιότητα κύλισης και άνεση είναι υψίστης σημασίας για τη νέα BMW i7.

Παρότι η άνεση και η ποιότητα κύλισης της νέας BMW i7 αποτελούν εκ των ων ουκ άνευ, ο Βαυαρός κατασκευαστής εστίασε και στην εξέλιξη των δυναμικών οδηγικών χαρακτηριστικών του, τα οποία θα το ξεχωρίσουν από άλλα πολυτελή ηλεκτρικά σεντάν όπως η Mercedes-Benz EQS και η νέα γενιά του Αudi A8. Από το τελευταίο πήραμε μια πρώτη γεύση με το Grandsphere concept.

Παρά το καμουφλάζ της, η i7 φαίνεται να μοιάζει πολύ με την 7 Series που κυκλοφορεί και θα συνεχίσει να παράγεται μέχρι το 2022. Τo χαρακτηριστικό «kidney grille» αυτή τη φορά φαίνεται να έχει διατηρηθεί σε λογικά μεγέθη σε αντίθεση με το Concept XM που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες.

BMW i7

Το εσωτερικό της, θα κινηθεί στη σχεδιαστική γλώσσα του iX με τη μεγάλη οθόνη infotainment στο κέντρο του ταμπλό και την κυρτή οθόνη στο καντράν.

Υπενθυμίζουμε ότι το προηγούμενο έτος, η BMW επιβεβαίωσε ότι η νέα γενιά της 7 Series θα εξοπλίζεται με θερμικά μοτέρ βενζίνης και ντίζελ αλλά και υβριδικές εκδόσεις δίνοντας της την δυνατότητα να ανταγωνιστεί την Mercedes-Benz S-Class.

Για περαιτέρω πληροφορίες γύρω από την BMW i7 θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι το λανσάρισμα της στα τέλη του 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube