BMW iX: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ηλεκτρική ναυαρχίδα [video]

BMW iX: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ηλεκτρική ναυαρχίδα [video]

Η BMW ανέβασε στο επίσημο κανάλι της στο YouTube ένα αναλυτικό video με πληροφορίες γύρω από τη μεγαλύτερη ηλεκτρική πρόταση στη γκάμα της.

H BMW iX αναμένεται στη χώρα μας εντός του έτους. Πρόκειται για ένα μοντέλο που βασίζεται στην πέμπτη γενιά του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης BMW eDrive. Πολύ περισσότερο όμως, αποτελεί το απαύγασμα της BMW στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης και των σύγχρονων ηλεκτρονικών. 

Στο video που ακολουθεί, η βαυαρική εταιρία μας δίνει μία πλήρη γεύση γύρω από αυτό. Εξηγεί τη φιλοσοφία του, τα χαρακτηριστικά, την εξωτερική εμφάνιση, το εσωτερικό και φυσικά τις δυνατότητες που προσφέρει η ηλεκτρική πλατφόρμα του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, πρόκειται για το «απόλυτο ηλεκτρικό μηχάνημα οδήγησης». 

Στα λίγα που θα αναφέρουμε από την πλευρά μας, μιλάμε για ένα μοντέλο που κάνει εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και ανθρακονήματος, διατηρώντας το βάρος σε χαμηλά επίπεδα και την αεροδυναμική του μόλις στο Cd=0,25. Η συνδυαστική ισχύς των δύο ηλεκτροκινητήρων του ξεπερνάει τους 500 ίππους, ενώ η αυτονομία τα 600 km. 

Η όλη εμπειρία όμως δεν μπορεί, στη συγκεκριμένη περίπτωση, να αποτυπωθεί μόνο με νούμερα. Αξίζει λοιπόν να αφιερώσετε λίγα λεπτά στο video για να καταλάβετε σε τι βαθμό ένα state-of-the-art όχημα μπορεί να αλληλοεπιδράσει με τον οδηγό του. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube