Ετοιμάζεται ο διάδοχος της Ferrari LaFerrari [video]

Ετοιμάζεται ο διάδοχος της Ferrari LaFerrari [video]

O διάδοχος της Ferrari LaFerrari που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2024, απαθανατίστηκε για πρώτη φορά να δοκιμάζεται στο δρόμο.

Ferrari

Το νέο hyypercar της Ferrari και διάδοχος των F40, F50, Enzo και LaFerrari απαθανατίστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξής του στο δρόμο.

Αν και ο κατασκευαστής είχε φροντίσει να το κρύψει κάτω από καμουφλάζ, η σχεδίαση και η σιλουέτα του ήδη φαίνονται ιδιαίτερα επιθετικές. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν οι μεγάλες εισαγωγές αέρα και στο πίσω μέρος δεσπόζει μια μεγάλη αεροτομή, ο διαχύτης και οι δύο απολήξεις της εξάτμισης.

Την ίδια στιγμή, στο πλάι βρίσκεται ένα αυτοκόλλητο που μαρτυρά την ύπαρξη υβριδικού συστήματος, πράγμα που σημαίνει ότι όπως και ο προκάτοχός της, η νέα ναυαρχίδα της Ferrari θα είναι ηλεκτρική.

Ferrari

Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε από το Maranello πριν από μερικούς μήνες, ο διάδοχος της Ferrari LaFerrari έχει αποκτήσει ήδη την εσωτερική κωδική ονομασία F250. Θα αποκαλυφθεί στο κοινό τον Οκτώβριο του 2024 και θα κατασκευαστεί σε μόλις 599 αντίτυπα.

Η σκληροπυρηνική έκδοση XX που θα είναι αποκλειστικά για χρήση σε πίστα θα αποκαλυφθεί τον Ιούλιο του 2026 και θα παραχθεί με τη σειρά της σε μόλις 30 αντίτυπα. Τον Οκτώβριο του 2027 θα ακολουθήσει, βάσει προγραμματισμού, και μια ανοιχτή έκδοση του μοντέλου με τη Ferrari να κατασκευάζει 199 αυτοκίνητα. Έτσι, η συνολική παραγωγή του διαδόχου της LaFerrari θα ανέρχεται στα 828 κομμάτια.

Τέλος, στο έγγραφο αναγράφεται ότι το πρόγραμμα εξέλιξης του μοντέλου με «μουλάρια» έχει ήδη ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2022. Τα πρωτότυπα εξέλιξης θα ξεκινήσουν τις δοκιμές τους το Φεβρουάριο, με τα μοντέλα προπαραγωγής να έρχονται σε δύο φάσεις: τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο του 2024.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube