Επίσημα στην Ferrari o Lewis Hamilton

Επίσημα στην Ferrari o Lewis Hamilton

H μεγαλύτερη βόμβα των τελευταίων (πολλών) ετών ολοκληρώθηκε και επίσημα, με την Scuderia Ferrari να ανακοινώνει την απόκτηση του Lewis Hamilton, ταράσσοντας τα νερά του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ferrari-Hamilton

Τα πρώτα δημοσιεύματα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Φλεβάρη. Όσο εξελισσόταν όμως η μέρα, η είδηση ωρίμαζε, μεταδόθηκε από τις πλέον έγκυρες ιστοσελίδες, για να πάρει τελικώς επίσημη μορφή. Από το 2025, ο Lewis Hamilton θα ανήκει στην Ferrari.

Ήταν κάτι που δεν φαινόταν στον ορίζοντα, μιας και η συνεργασία του Hamilton με την Mercedes-AMG είχε ανανεωθεί μέχρι το 2025. Σε γενικότερο πλαίσιο δε, η συνεργασία του Βρετανού επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή με τον Γερμανό κατασκευαστή ξεκινά από το 2007, καθώς η Mercedes προμήθευε με κινητήρες την τότε ομάδα του, McLaren.

H Ferrari ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Lewis Hamilton, με τον ενθουσιασμό να επιστρέφει και πάλι στο Maranello

Ferrari Hamilton

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτή την απόφαση; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Formula1.com, το μελλοντικό όραμα της Mercedes-AMG δεν ανταποκρινόταν στις φιλοδοξίες του Hamilton, ο οποίος δεν έχει κρύψει πως θέλει να διεκδικήσει το όγδοο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Από την άλλη, η Scuderia, επωφελούμενη από τις καλές σχέσεις του Hamilton με τον Frédéric Vasseur και τον πρόεδρο της εταιρείας, John Elkann, αλλά και το πλάνο που παρουσίασε, ενόψει και των σαρωτικών αλλαγών στους κανονισμούς το 2026 φαίνεται πως έβαλαν το νερό στο αυλάκι. Η Scuderia άλλωστε, πέρα από τους οδηγούς της, φαίνεται πως έχει πάρει απόφαση να επενδύσει και σε στελέχη, αποκτώντας ανθρώπους της Red Bull αλλά και τις Mercedes-AMG.

 

 

Πέραν όμως όλων αυτών, το όνομα της Ferrari και η σύνδεσή του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αποτελούν ισχυρό κίνητρο. Για όσους ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το Maranello είναι κάτι σαν τη Μέκκα. Σχεδόν όλοι οι πιλότοι θέλουν να φορέσουν την κόκκινη φόρμα και να βρεθούν πίσω από το τιμόνι της κορυφαίας ομάδας, ακόμη κι αν αυτή έχει να κατακτήσει κάποιον τίτλο 17 ολόκληρα χρόνια. Κάποιοι το κατάφεραν και έγιναν συνώνυμα του Maranello και θεοί για τους tifosi (Michael Schumacher), ενώ κάποιοι άλλοι δεν πρόλαβαν να εκπληρώσουν το όνειρό τους (o αείμνηστος Ayrton Senna είχε παραδεχτεί πως ήθελε κάποια μέρα να πάει στην Ferrari). Η κληρονομία της Ferrari άλλωστε είναι μεγαλύτερη από κάθε τίτλο και διάκριση.

Ferrari Hamilton

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Monza, η ιστορία ενός αυτοκινητικού ναού

Το κλίμα στο Maranello είναι ήδη πανηγυρικό. Όχι μόνο για την απόκτηση του Lewis Hamilton, αλλά και την παραμονή του Charles Leclerc, o οποίος μαζί με τον Max Verstappen και τον Lando Noris είναι οι κορυφαίοι νέοι οδηγοί του πρωταθλήματος. Κυρίως όμως, φαίνεται πως στους κόλπους της ιταλικής ομάδας γεννήθηκε και πάλι το όραμα, η αισιοδοξία.

Μάλιστα, οι πάντα ενθουσιώδης και συνήθως καλά πληροφορημένοι για τα τεκταινόμενα της Ferrari Ιταλοί, ονειρεύονται τον Hamilton από φέτος στο Maranello, κάτι που επί του παρόντος μοιάζει δύσκολο.

Θα καταφέρει η Scuderia Ferrari να γευτεί το νέκταρ της κορυφής μετά από 17 χρόνια και ο Hamilton να κατακτήσει το όγδοο πρωτάθλημα της καριέρας του; Ο καιρός γαρ εγγύς.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube