Η Ferrari 499P Modificata κοστίζει μόλις 5,1 εκατομμύρια ευρώ

Η Ferrari 499P Modificata κοστίζει μόλις 5,1 εκατομμύρια ευρώ

Νιώσε όπως οι νικητές του Le Mans πίσω από το τιμόνι της Ferrari 499P Modificata.

Η Ferrari 499P χάρισε στην ιταλική μάρκα μια εμφατική νίκη στις φετινές 24 Ώρες του Le Mans – η εταιρεία είχε κατακτήσει τελευταία φορά την πρωτιά το 1965. Η νέα Ferrari 499P Modificata προσφέρει την ευκαιρία σε εκλεκτούς πελάτες να απολαμβάνουν το ίδιο συναίσθημα όποτε επισκέπτονται την πίστα.

Γιατί μόνον εκεί θα μπορούν να την οδηγήσουν. Η 499P δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο, ούτε να συμμετάσχει σε κάποιον αγώνα. Είναι αποκλειστικά ένα -πολύ- ακριβό παιχνίδι για την πίστα.

Νιώσε όπως οι νικητές των 24 Ωρών του Le Mans κι οδήγησε τη Ferrari 499P Modificata στις διασημότερες πίστες του πλανήτη.

Η 499P Modificata δεν υπόκειται στους αγωνιστικούς περιορισμούς της κατηγορίας. Για παράδειγμα, ο ηλεκτροκινητήρας στον μπροστινό άξονα μπορεί πλέον να λειτουργεί από την εκκίνηση κι όχι μόνο πάνω από τα 190 km/h που ορίζουν οι κανονισμοί της FIA. Αυτή η ρύθμιση σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να εκμεταλλεύονται το σύστημα τετρακίνησης πολύ περισσότερο.

Ferrari 499P Modificata

Στην καρδιά της Modificata βρίσκεται ο ίδιος διπλά υπερτροφοδοτούμενος V6 των 3,0 lt. Η Ferrari έχει επίσης ενσωματώσει το «Push to Pass» που αποδίδει επιπλέον 163 PS με το πάτημα ενός κουμπιού. Συνολικά, η Ferrari 499P Modificata αποδίδει 870 PS.

Οι ζάντες των 18 ιντσών φορούν ελαστικά εξελιγμένα κατά παραγγελία από την Pirelli, με διαστάσεις 310 μπροστά και 340 πίσω. Η δομή κι η σύνθεση του πέλματος ενσωματώνουν τεχνολογία από τη Formula 1, ενώ υπάρχει επίσης πρόβλεψη για βρόχινα ελαστικά για να μη χάσεις το κέφι σου επειδή έπιασε βροχή ενώ βρίσκεσαι στην πίστα.

Ferrari 499P Modificata

Από οπτική άποψη, τίποτα δε διαφοροποιεί τη Modificata από το αγωνιστικό μοντέλο. Κι εδώ κάθε κομμάτι του αμαξώματος έχει κατασκευαστεί από ανθρακονήματα. Δεν υπάρχει επίσης καμία διακριτή διαφορά μεταξύ της καμπίνας της 499P και της Modificata. 

Στην πραγματικότητα, η Ferrari λέει ότι θα προσφέρει στους πελάτες «την ίδια ακριβώς οδηγική εμπειρία με τα πληρώματα που οδήγησαν τα αγωνιστικά #50 και #51 στη νίκη» στο Le Mans τον Ιούνιο που μας πέρασε.

Ferrari 499P Modificata

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να οδηγήσουν την 499P Modificata τους σε διάσημες πίστες κάθε χρόνο μέσω του προγράμματος Sport Prototipi Clienti της Ferrari. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα αναλάβει τη μεταφορά του αυτοκινήτου και το να είναι ετοιμοπόλεμο. Εσύ θα ασχοληθείς μόνο με την οδήγηση.

Μάλιστα, η σύνδρομη των πρώτων δύο χρόνων στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται στην τιμή της Modificata. Έχοντας καταβάλλει 5,1 εκατομμύρια ευρώ, δεν περιμένεις τίποτα λιγότερο.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube