H BYD προετοιμάζει το έδαφος για να φέρει το U8 στην Ευρώπη

H BYD προετοιμάζει το έδαφος για να φέρει το U8 στην Ευρώπη

Ισχυρή αναμένεται η παρουσία της BYD στο Σαλόνι της Γενεύης, με αποκορύφωμα το πολυτελές της SUV, Yangwang U8.

BYD Yangwang U8

H BYD ετοιμάζεται να δώσει δυναμικό παρών στο Σαλόνι της Γενεύης, παρουσιάζοντας εκτός από τα μοντέλα της και τις δύο premium υπο-μάρκες του Ομίλου.

Πρώτο και καλύτερο, το Yangwang U8, η ναυαρχίδα της γκάμας της Yangwang. Πρόκειται για ένα πληθωρικό και πολυτελές SUV, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία στοχεύει να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες προτάσεις των Audi, BMW και Mercedes-Benz, αν φυσικά ο κινεζικός κολοσσός αποφασίσει να το φέρει προς τα μέρη μας.

Το πολυτελές BYD Yangwang U8 των 1.200 PS θα εμφανιστεί στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης

BYD Yangwang U8

Σε πρώτη φάση, η BYD επιθυμεί να βολιδοσκοπήσει τις γνώμες και τις αντιδράσεις του ευρωπαϊκού κοινού που θα έρθει σε επαφή με το αυτοκίνητο στο Σαλόνι της Γενεύης. Ο CEO της BYD, Wang Chuanfu με δηλώσεις του έχει αποκαλύψει πως η εταιρεία «θέλει να αναδιαμορφώσει τα γνωρίσματα της παγκόσμιας αγοράς πολυτελών αυτοκινήτων» κάνοντας ουσιαστικά άνοιγμα και στις υπόλοιπες, εκτός Κίνας παγκόσμιες αγορές.

Στις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου, υπάρχουν δύο πρωτοποριακές τεχνολογίες. Η πλατφόρμα e4 και το υδραυλικό σύστημα ελέγχου των κινήσεων του αμαξώματος DiSus-P. Η e4 της BYD είναι η πρώτη πλατφόρμα ευρείας παραγωγής στον κόσμο που φέρει τεχνολογία τεσσάρων ηλεκτρομοτέρ, ενώ παράλληλα δίνει έμφαση στην ασφάλεια και την υψηλή απόδοση.

BYD Yangwang U8

Επιπροσθέτως, η νέα αυτή πλατφόρμα, επιτρέπει τον ακριβή έλεγχο των τεσσάρων τροχών και κινητήρων που διαθέτει. Χάρη στα τέσσερα μοτέρ και τον ανεξάρτητο έλεγχό τους, το U8 μπορεί να πραγματοποιεί περιστροφή γύρω από τον άξονά του.

Εντυπωσιακή είναι και η ισχύς του μοντέλου, το οποίο επωφελείται από την ύπαρξη δύο ηλεκτροκινητήρων, αποδίδοντας 1.200 ίππους! Παράλληλα, υπάρχει και ένας θερμικός, 2λιτρος κινητήρας που φροντίζει για την φόρτιση των μπαταριών. To αυτοκίνητο είναι επιβλητικό, με το μεταξόνιο των 3.500 mm να υπόσχεται τεράστιους χώρους.

Denza N7

H δεύτερη υπο-μπράντα της BYD που θα δούμε στην Γενεύη είναι Denza , μια κοινοπραξία που υπεγράφη το 2010 ανάμεσα στην BYD και την Mercedes-Benz.  Στην Γενεύη λοιπόν, θα πάρουμε μία γεύση του νέου Denza N7, ενός premium, σπορ και αεροδυναμικού ηλεκτρικού B-SUV, αλλά και του D9, ενός MPV μοντέλου που έρχεται να ανταγωνιστή το Lexus LM.  

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube