Γκάφα; Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz A-Class Sedan!

Γκάφα; Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz A-Class Sedan!

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία της νέας Mercedes-Benz A-Class Sedan που θα ντεμπουτάρει στο Auto China 2018, στο Πεκίνο, αυτή την εβδομάδα.

Η νέα μπερλίνα της Mercedes-Benz, η 4θυρη εκδοχή της πρόσφατης 5θυρης A-Class που οδηγήσαμε ήδη σε Α 200, αποκαλύφθηκε τυχαία όταν οι εργαζόμενοι ξέχασαν να καλύψουν τη φωτογραφία του αυτοκινήτου επειδή ήταν απασχολημένοι να κρεμάσουν στην αίθουσα εκθέσεων το γιγαντιαίο σκηνικό που την απεικόνιζε.

Το κείμενο στην πινακίδα κυκλοφορίας αναφέρει το A Class Sedan Sport, υποδεικνύοντας ότι έχει ένα μεγαλύτερο μεταξόνιο σε σχέση με τη στάνταρ A-Class Sedan, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι ότι πρόκειται για σπορ μοντέλο της γκάμας.

m-b_a-class_sedan

Η A Class Sedan αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Concept A sedan που αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης τον περασμένο χρόνο. Θα κατασκευάζεται στην Κίνα από την κοινοπραξία Beijing-Benz και στην εκεί αγορά θα έχει ανταγωνιστές την BMW 1 Series Sedan και το Audi A3 Sedan. Για την Κίνα, η γκάμα των μοτέρ θα περιορίζεται σε δύο βενζινοκινητήρες τούρμπο, 1.4 και 2.0, αμφότεροι συνδυασμένοι με 7άρι αυτόματο σασμάν DCT. 

Για την Ευρώπη, στην γκάμα της μικρής μπερλίνας προγραμματίζεται να ενταχθεί μια 48βολτη επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση, με 1.400άρη βενζινοκινητήρα, αυτόματο 9άρι σασμάν και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 50 km. Τα υπόλοιπα μοτέρ της γκάμας θα είναι ταμάμ αυτά της γκάμας της Α-Class, ως εκ τούτου θα υπάρχει και hot έκδοση A 45.

Μεγάλη προσοχή δείχνει η Mercedes-Benz στη βελτιστοποίηση της νέας γενιάς A-Class για καλύτερη οικονομία καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές συνολικά στην γκάμα των μοτέρ σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Οι πιο σημαντικές από αυτές θα προκύψουν πιθανότατα από τους βενζινοκινητήρες των 1,4 και 1,2 λίτρων της Mercedes-Benz, καθώς και τον 4κύλινδρο ντίζελ M282 της Renault, αν και το 1.200άρι μοτέρ δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Επιπλέον, τα μοτέρ 1.6 και 2.0 από τη σειρά των βενζινοκινητήρων M260 θα προστεθούν στην γκάμα αργότερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube