Ετοιμάζεται η σεντάν έκδοση της νέας Mercedes-Benz A-Class

Ετοιμάζεται η σεντάν έκδοση της νέας Mercedes-Benz A-Class

Δεν πρόκειται για τη νέα γενιά της CLA, αλλά για μια νέα έκδοση που θα προστεθεί στη γκάμα της μικρότερου μοντέλου της εταιρείας.

Έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές με την νέα γενιά της Mercedes-Benz A-Class, που ετοιμάζεται πυρετωδώς.

Αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε και την 4θυρη έκδοσή του, που προφανώς θα χρησιμοποιεί το ίδιο πάτωμα και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, θα αποτελεί μια πιο κλασική επιλογή για όποιον θεωρεί πολύ «φανταχτερή» την CLA με το εντυπωσιακό πίσω μέρος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε χειμερινές δοκιμές η νέα Mercedes-Benz A-Class 2018 [video]

Σύμφωνα με την πρακτική της εταιρείας, η γραμμή του μικρότερου σεντάν της θα μοιάζει πολύ με εκείνη των μεγαλύτερων C-Class, E-Class και S-Class, ενώ το εμπρός μέρος της δε θα διαφοροποιείται παρά ελάχιστα από εκείνο της A-Class.



Όπως έχει αναφερθεί ήδη και για τη χάτσμπακ A-Class, έτσι και η σεντάν θα έχει και μια plug-in υβριδική έκδοση με ηλεκτρική αυτονομία που θα αγγίζει τα 50 km. Ο ηλεκτρικός κινητήρας θα συνεργάζεται με το 1.400άρι θερμικό μοτέρ της Renault κι ένα 9άρι αυτόματο κιβώτιο, ενώ υπάρχει πιθανότητα να δούμε και ένα 1.200άρη κινητήρα για βασικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη νέα Mercedes-AMG A 45 4MATIC

Κατά πάσα πιθανότητα οι σημερινοί κινητήρες θα εξακολουθήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλες οι ντίζελ εκδόσεις θα κινούνται από το νέο 2λιτρο μοτέρ της εταιρείας. Δε θεωρούμε πάντως ιδιαίτερα πιθανό να μην υπάρχουν και εκδόσεις με το 1.500άρι μοτέρ που χρησιμοποιείται και σήμερα, εκτός κι εάν οι μελλοντικές εκπομπές ρύπων έχουν διαφορετική άποψη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz A 180 d 7G-DCT

Σίγουρη πάντως θα πρέπει να θεωρείται και η ύπαρξη της κορυφαίας έκδοσης AMG A 45 4MATIC, κάτι που δεν είναι μόνο θέμα κύρους αλλά και ουσίας από τη στιγμή που υπάρχει το Audi RS3 Sport Sedan.

Στο εσωτερικό του, το νέο μοντέλο αναμένεται να μη διαφέρει σχεδόν καθόλου από την A-Class, φωτογραφίες τις οποίας έχουμε ήδη δει. Στις πιο πλούσιες εκδόσεις οι οθόνες στο ταμπλό θα κλέβουν τις εντυπώσεις και θα δημιουργούν μια ατμόσφαιρα σαφώς high-tech.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα μοιάζει το εσωτερικό της νέας Mercedes-Benz A-Class 2018

Από τα μεγαλύτερα μοντέλα της Mercedes-Benz θα προέρχονται και όλα τα συστήματα ασφάλειας που θα χρησιμοποιεί το νέο μοντέλο, οπότε η high-tech εικόνα θα συνεχίζεται και σε αυτό το πεδίο.



Προφανώς δε μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο ευρύχωρο θα είναι το νέο μοντέλο, όμως η νέα γενιά των μικρών Mercedes-Benz θα βασίζεται σε μια μεγαλύτερη πλατφόρμα από αυτή που χρησιμοποιείται σήμερα, οπότε οι χώροι αναμένονται αναβαθμισμένοι σε σχέση με εκείνους των σημερινών μοντέλων.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube