Scoop video: Νέα Mercedes-Benz A-Class Sedan

Scoop video: Νέα Mercedes-Benz A-Class Sedan

H πιο μικρή μπερλίνα της Mercedes-Benz θα λανσαριστεί και σε έκδοση AMG A 45 ως αντίπαλο δέος του Audi RS3 Sedan.

H επερχόμενη Mercedes-Benz A-Class Sedan «συνελήφθη» για μια ακόμη φορά από την κάμερα να δοκιμάζεται στο Nürburgring, όπου οι μηχανικοί της εταιρείας τελειοποιούν το set-up του αυτοκινήτου πριν από το λανσάρισμά του το προσεχές φθινόπωρο.

Το μοντέλο προ-παραγωγής που βλέπουμε διαθέτει καταφανώς πιο ήπιο σχεδιασμό σε σχέση με το Concept A Sedan που είχε παρουσιαστεί το 2017 στο Σαλόνι της Σαγκάης, προσαρμοζόμενο στις γραμμές της πρόσφατης 5πορτης A-Class -την οποία θα οδηγήσουμε στο εξωτερικό αύριο, περιλαμβάνοντας πιο λεπτά εμπρός φώτα και πιο μεγάλη γρίλια στη μάσκα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην γκάμα της μικρής μπερλίνας προγραμματίζεται να ενταχθεί μια 48βολτη επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση, με 1.400άρη βενζινοκινητήρα, αυτόματο 9άρι σασμάν και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 50 km. Τα υπόλοιπα μοτέρ της γκάμας θα είναι ταμάμ αυτά της γκάμας της Α-Class, ως εκ τούτου θα υπάρχει και hot έκδοση A 45.

Μεγάλη προσοχή δείχνει η Mercedes-Benz στη βελτιστοποίηση της νέας γενιάς A-Class για καλύτερη οικονομία καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές συνολικά στην γκάμα των μοτέρ σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Οι πιο σημαντικές από αυτές θα προκύψουν πιθανότατα από τους βενζινοκινητήρες των 1,4 και 1,2 λίτρων της Mercedes-Benz, καθώς και τον 4κύλινδρο ντίζελ M282 της Renault, αν και το 1.200άρι μοτέρ δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Επιπλέον, τα μοτέρ 1.6 και 2.0 από τη σειρά των βενζινοκινητήρων M260 θα προστεθούν στην γκάμα αργότερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Mercedes-Benz: H CLA Shooting Brake σε κίνδυνο, πιθανή μια GLA κουπέ

Στην καμπίνα, η A-Class Sedan αναμένεται να είναι πανομοιότυπη με την 5θυρη, ενώ θα φορά το μεγάλο ψηφιακό καντράν και την οθόνη πολυμέσων της εταιρείας. Επιπρόσθετα, αναμένεται να ενσωματώνει πολλά από τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που έχουμε δει στην S-Class, κάτι που θα δίνει τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο να στρίβει και να φρενάρει μόνο του σε συγκεκριμένο εύρος ταχύτητας.

Η A-Class Sedan θα τοποθετηθεί προϊοντικά δίπλα στη CLA, η ανανεωμένη έκδοση της οποίας αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2019. Τα δύο μοντέλα τριών όγκων μπορεί να έχουν κοντινή διάσταση και χωροταξική ευθέτηση, αλλά όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Autocar απευθύνονται σε διαφορετικούς πελάτες. «Όπως ακριβώς συμβαίνει με την E-Class και τη  CLS », διευκρίνισε.

Η A-Class θα είναι η πιο πρακτική και ευρύχωρη προσφορά σε αυτές τις διαστάσεις, λόγω της λιγότερο οπισθοκλινούς οροφής που εξασφαλίζει περισσότερο αέρα για το κεφάλι των πίσω. Η CLA, από την άλλη, θα έχει πιο σπορ look, κάτι που θα αντικατοπτρίζεται και στα γενικά δυναμικά χαρακτηριστικά της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube