Νέα Mercedes-Benz Concept A Sedan [video]

Νέα Mercedes-Benz Concept A Sedan [video]

Ντεμπουτάρει στην Auto Shanghai για να προλογίσει τη μελλοντική A-Class σεντάν και να εισαγάγει μια νέα σχεδιαστική γλώσσα.

Η A-Class σεντάν θα έρθει για να ανταγωνιστεί το Audi A3 Sport Sedan και την BMW 1 Series sedan, η οποία είναι μεν προς το παρόν μόνο για την κινεζική αγορά, αλλά η BMW την προορίζει και για την Ευρώπη.

Το εμπρός μέρος της Concept A Sedan είναι πολύ διαφορετικό από αυτό των σημερινών A-Class και CLA. Έχει την επιθετική μάσκα “Panamericana” της AMG GT R, με τις κατακόρυφες μπάρες, καθώς και τριγωνικά φανάρια με πολύπλοκη εσωτερική σχεδίαση και μοβ λάμψη. Η Mercedes λέει ότι η εσωτερική σχάρα των προβολέων έχει καλυφθεί με μπογιά UV και εκτεθεί σε υπεριώδες φως, εξ ου το μοβ χρώμα.

Χαρακτηριστικός και ο κάτω αεραγωγός, με το τονισμένο μαύρο πλαίσιο και τα μεγάλα ανοίγματα στις άκρες.

Το πρωτότυπο έχει επίσης λεπτούς εξωτερικούς καθρέφτες, χερούλια στις πόρτες που έρχονται πρόσωπο με το αμάξωμα, και μια «αιωρούμενη» μεσαία κολόνα στη σκεπή. Οι μεγάλοι θόλοι των τροχών έχουν εξογκωμένα φτερά για να χωρούν οι 20άρες ζάντες. Η γραμμή των πλαϊνών παραθύρων και της σκεπής θυμίζει τη σημερινή CLA, αλλά οι πρόβολοι εμπρός και πίσω είναι πιο κοντοί και τα πίσω φανάρια επιμήκη τριγωνικά, με μυτερές γωνίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz CLA 180

Μιλώντας για το πρωτότυπο, ο υπεύθυνος σχεδίασης της Daimler AG, Gorden Wagener, είπε: «Το Concept A Sedan μας δείχνει ότι η εποχή των ακμών έχει περάσει. Με τις τέλειες αναλογίες του και την αισθησιακή μορφή των επιφανειών, με μειωμένες γραμμές, αποτελεί το επόμενο ορόσημο της φιλοσοφίας Sensual Purity και έχει τη δυναμική για να εισαγάγει μια νέα σχεδιαστική εποχή».

Με μήκος 4.570 mm, πλάτος 1.870 mm και ύψος 1.462 mm, το Concept A Sedan λέγεται ότι έχει τις διαστάσεις της μελλοντικής A-Class σεντάν, που θα κατασκευάζεται και αυτή στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Kecskemét της Ουγγαρίας, δίπλα στις χάτσμπακ A-Class, CLA, CLA Shooting Brake και GLA.

Οι παραπάνω διαστάσεις θα κάνουν την A-Class σεντάν 112 mm μακρύτερη, 74 mm φαρδύτερη και 46 mm ψηλότερη από το Audi A3 Sport Sedan. Θα είναι επίσης 116 mm κοντύτερη, 60 mm φαρδύτερη και 20 mm ψηλότερη από την υπάρχουσα C-Class, που είναι σήμερα το πιο προσιτό κανονικό σεντάν της Mercedes-Benz.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube